Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,50 Ft
Font
459,79 Ft
Bitcoin
62,822 $

Fegyelmit kaphat az angol labdarúgó-szövetségtől Erling Haaland

A játékos egy mérkőzés után a közösségi médiában reagált a játékvezető vitatot döntésére, most pedig eljárás indulhat ellene.

Fotó: Depositphotos
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ESPN értesülései szerint az angol labdarúgó-szövetség (FA) akár eljárást is indíthat Erling Haaland ellen, aki a Manchester City Tottenham elleni 3-3-as döntetlenje után a közösségi médiában reagált Simon Hooper játékvezető vitatott döntésére:

Dejan Kulusevski 90. percben szerzett fejese biztosította a Spurs számára az egy pontot, de a City öt perccel a hosszabbítás után sem kapott olyan lehetőséget, mellyel megnyerhette volna a mérkőzést, így Hooper végül megállította a játékot, épp abban a pillanatban, amikor Jack Grealish a Haaland által passzolt labdával száguldott a kapu felé.

A döntés pedig igen dühös reakciót váltott ki a norvég klasszisból, mire Hooper sárga lapot mutatott fel Haalandnak. A norvég csatár pedig most az FA szankcióját kockáztatja az X-en közzétett posztja miatt, amennyiben úgy ítélik meg, hogy az megsértette az E3.1 szabályt, mely a közösségi médiában tett megjegyzéseket szabályozza.

Ange Postecoglou, a Spurs menedzsere a mérkőzés után azt mondta, hogy csapata „megúszta”, míg Pep Guardiola arról beszélt, hogy szerinte nagyon is érhető, miért reagált így Haaland a játékvezető döntésére:

„Ez teljesen normális. A szabályok szerint nem beszélhetsz a játékvezetőkkel, ez alapján pedig ma 10 játékost kellett volna leküldeni a pályáról… Én is követek el hibákat, a játékosok is követnek el hibákat.”