Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
356,90 Ft
Euró
386,70 Ft
Font
451,34 Ft
Bitcoin
51,555 $

Nem kell aggódni, egy nagy lánc nyitva tart december 24-én

Sok más kiskereskedelmi lánccal ellentétben nyitva lesznek szenteste napján, de csak korlátozott ideig.

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Aldi a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát, ahová friss áru is érkezik – írta meg a Portfolio. A cég tapasztalatai szerint a magyar vásárlók részéről igény van arra, hogy az áruházak nyitvatartása a legkülönbözőbb élethelyzetekhez, családi és fogyasztói rétegek elvárásaihoz is alkalmazkodjon.

Az Aldi magyarországi foglalkoztatottjainak 75%-a a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, míg a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek – teszik hozzá. Soron kívül Egyre többen választják az átalányadózást a kata helyett

Az Aldi-áruházak év végi nyitvatartása pedig így néz ki:

  • 2023. december 22–23.: valamennyi áruház a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22:00-ig tart nyitva
  • 2023. december 24.: 07:00–12:00
  • 2023. december 31.: 07:00–16:00

Mint azt már megírtuk, az elmúlt hetekben sorra jelentették be a kiskereskedelmi láncok, hogy nem tartanak nyitva 24-én, miután több szakszervezet erre tett javaslatot. Ezáltal már tudni lehet, hogy szenteste napján biztosan zárva tart a Lidl összes boltja, a Penny mindegyik egysége, illetve a Spar legtöbb üzlete.

Kivételt jelentenek ez alól az Interspar hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketek, melyek délig lesznek nyitva december 24-én. A lánc franchise egységei pedig saját hatáskörben dönthetnek a nyitvatartásról. Mindemellett zárva lesz a Mountex valamennyi boltja, az Obi mindahány egysége, az XXXLutz üzletek, a Rossmann mindegyik egysége, a Jysk valamennyi boltja, a Diego üzletek és a Libri boltjai.

A Pénzcentrum megjegyzi, a nagy élelmiszerláncok közül nem jelentett be még zárvatartást szenteste napjára a Tesco, a CBA, a Coop, a Reál és az Auchan sem. Míg a kisebb hálózatok, helyi kisboltok nyitvatartásával kapcsolatban érdemes az üzletekben tájékozódni az ünnepek előtt, vagy a boltok internetes felületein.

Centiken múlt a Barcelona győzelme a Napoli ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A Napoli és a Barcelona BL-mérkőzésén nem volt túl sok helyzet, de a katalánok álltak a legközelebb ahhoz, hogy hozzájuk kerüljön az előny a visszavágóra.