Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

A Lidl után a Rossmann is úgy döntött, hogy nem nyit ki december 24-én

Ez a döntés mintegy 200 üzletet érint.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy a Lidl néhány napja közölte: úgy határoztak, hogy mind a 200 üzletüket zárva tartják december 24-én, s előtte, december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat egyfajta kárpótlásként.

A döntést üdvözölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is, amely a Lidl bejelentése óta további áruházláncokkal egyeztet a karácsonyi boltzárról. Többször is lobbiztak már, hogy szenteste is legyen kötelező pihenőnap. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

Nemrégiben pedig újabb cég szánta el magát hasonló lépésre: mint kiderült, a Rossmann drogériák is zárva lesznek december 24-én, ez a döntés pedig mintegy 200 üzletet érint. Ennek kapcsán Szurma Gyöngyi cégvezető-értékesítési vezető is elmondott néhány dolgot.

Például azt, hogy döntésükben a Lidl bejelentése is sokat nyomott a latba. Illetve megjegyezte, a következő hetekben zajlik az egyeztetés azokkal a bevásárlóközpontokkal, ahol kötelező érvényű nyitvatartás vonatkozik a Rossmann üzletekre is.

De a Portfolio beszámolójából az is kiderül, hogy a cég bízik benne, itt is zárva tudnak majd tartani. Annak kapcsán, mindez megvalósítható-e, minden bizonnyal a későbbiekben adnak bővebb tájékoztatást.