Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

További áruházláncokkal folyik egyeztetés a karácsonyi boltzár ügyében

Mindez azután történt, hogy a Lidl úgy határozott, minden üzlete zárva lesz szenteste.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

További áruházláncokkal egyeztet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a karácsonyi boltzárról, miután fény derült rá, hogy a Lidl üzletei zárva tartanak december 24-én – számolt be az atv.hu.

Ahogy korábban már megírtuk, a Lidl úgy döntött, hogy mind a 200 üzletét zárva tartja december 24-én, előtte pedig, december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat egyfajta kárpótlásként. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete üdvözölte a döntést, többször is lobbiztak már, hogy 24-e is legyen kötelező pihenőnap. A bejelentést követően az ATV a Tescót, az Aldit, a Spart és az Auchant is megkereste, hogy ők is hasonló lépést terveznek-e, de egyelőre egyiküktől sem kaptak választ.

Mint kiderült, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége egyetért azzal, hogy párbeszédre van szükség, ám elutasítanak egy esetleges adminisztratív szigorítást, mivel úgy vélik, a zárva tartás gyengítené a gazdaságot.

Érdemes megjegyezni, hogy december 24-e pihenőnappá nyilvánítását több párt is a zászlajára tűzte az utóbbi években. Így a Jobbik is, amely hétfőn ötödik alkalommal nyújt be erről képviselői önálló indítványt. Az eddigiek mind elvéreztek a vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.