Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Hét évtized után Adidasról Nike-ra vált a német labdarúgó-válogatott

Jobb ajánlatot tett a Nike, 2027 és 2034 között ők szállítják sportszereket.

Lipcse, 2022. szeptember 23. Szoboszlai Dominik (b) a német Lorey Sané a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország - Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arénában 2022. szeptember 23-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Német Labdarúgó-szövetség bejelentése szerint az amerikai sportruházati cég 2027-től látja el sportfelszerelésekkel a nemzeti válogatottakat. Mindez azt jelenti, hogy az Adidasszal fennálló, csaknem 70 éves múltra visszatekintő együttműködés megszűnik, 2034-ig legalábbis egészen biztosan.

Az Adidas rövid közleményben erősítette meg az információkat: „A DFB ma tájékoztatott minket arról, hogy a német szövetségnek 2027-től új beszállítója lesz”. A német férfi labdarúgó-válogatott mind a négy világbajnoki címük, valamint három Eb-diadaluk alkalmával is Adidas szerelést viselt, hasonlóan a női labdarúgókhoz, akik eddig két világbajnoki győzelmet és nyolc Eb-címet mutattak fel. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A szövetség érzelmes búcsúval reagált a döntés megszületése után: „számunkra is drasztikus esemény, hogy egy olyan partnerség, amelyet sok különleges pillanat jellemzett és jellemez, több mint 70 év után véget ér” – írták az X-en, közölve, hogy a megállapodás mögött gazdasági okok húzódtak.

„A Nike messze a legjobb pénzügyi ajánlatot tette a pályázati eljárás során” – írta a DFB. Bernd Neuendorf, a DFB elnöke korábban közölte, hogy nagyon várják az új együttműködést, hozzátéve, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy közös sikereket érjenek el a meglévő és jövőbeli partnerükkel. Kiemelte továbbá, hogy a német labdarúgás sokat köszönhet az Adidasnak.

Neuendorf egyben megköszönte a Nike bizalmát, mint mondta „ez a partnerség lehetővé teszi a DFB számára, hogy a következő évtizedben is kulcsfontosságú feladatokat hajtson végre a németországi labdarúgás átfogó fejlesztésének tekintetében” – idézte az elnököt az ESPN.