Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

A pedagógusok sem értik, miért nem élveznek elsőbbséget az oltásban

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke elmondta, amint kiderült az oltási sorrend, felkereste Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt, akit arra kért, hogy az egészségügyi és szociális szféra után a tanárok következzenek a vakcinációban.

Kecskemét, 2021. március 14. Csősz Judit adjunktus a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltás második adagját készíti elő oltáshoz, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 14-én. MTI/Bús Csaba
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Horváth Péter a Népszavának adott interjúban hangsúlyozta, az NPK következetesen azt képviselte a pandémia kitörése óta, hogy az adatok kielemzése, valamint az előrejelzések alapján kell dönteni a korlátozások és a távoktatás igénybevételét, ha egy oktatási intézményben megbetegedések vannak.

Az NPK elnöke úgy gondolja, idén már jobban felkészültek az iskolák a digitális távoktatásra, ugyanis a tavaly tavaszi időszak óta egységesebb lett a szükséges online platformok használata, a pedagógusok is felkészültebbek, és a diákok is alkalmazkodtak a helyzethez. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Horváth Péter közölte, ebben a helyzetben sem lehet mindazt elvégezni, mint azt a hagyományos körülmények között át tudnának adni a diákoknak.

Az NPK vezetője elmondta, az érettségi ügyében még nincs egységes álláspont a tanárok és diákok között sem, ám abban bízik, a tavaszi szünet végéig eldőlhet, megtarthatják-e idén az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákat.

A szakszervezethez hasonlóan az NPK sem ért egyet azzal, hogy a tanárokat nem vették előrébb az oltási sorrendben. Az elnök szerint a biztonságos működéshez feltétlenül szükséges lenne a pedagógusok átoltottsága, máskülönben még sokáig maradhat a digitális tanrend.

Mindezeken felül azért is fontos lenne a tanárok minél gyorsabb beoltása, mert ekkor a szülők is tudnának a saját munkájukra koncentrálni, és csak ekkor lehetne elérni, hogy minden gyermek megkapja a kora szerint megfelelő fejlesztést, és részesülhessen a közösségi élményekből is.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.