Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

A pedagógusok sem értik, miért nem élveznek elsőbbséget az oltásban

Kecskemét, 2021. március 14. Csősz Judit adjunktus a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltás második adagját készíti elő oltáshoz, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 14-én. MTI/Bús Csaba
not image

Kulcsár Péter

2021. március 16. - 19:24

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke elmondta, amint kiderült az oltási sorrend, felkereste Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt, akit arra kért, hogy az egészségügyi és szociális szféra után a tanárok következzenek a vakcinációban.

Horváth Péter a Népszavának adott interjúban hangsúlyozta, az NPK következetesen azt képviselte a pandémia kitörése óta, hogy az adatok kielemzése, valamint az előrejelzések alapján kell dönteni a korlátozások és a távoktatás igénybevételét, ha egy oktatási intézményben megbetegedések vannak.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

Az NPK elnöke úgy gondolja, idén már jobban felkészültek az iskolák a digitális távoktatásra, ugyanis a tavaly tavaszi időszak óta egységesebb lett a szükséges online platformok használata, a pedagógusok is felkészültebbek, és a diákok is alkalmazkodtak a helyzethez.

Horváth Péter közölte, ebben a helyzetben sem lehet mindazt elvégezni, mint azt a hagyományos körülmények között át tudnának adni a diákoknak.

Az NPK vezetője elmondta, az érettségi ügyében még nincs egységes álláspont a tanárok és diákok között sem, ám abban bízik, a tavaszi szünet végéig eldőlhet, megtarthatják-e idén az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákat.

A szakszervezethez hasonlóan az NPK sem ért egyet azzal, hogy a tanárokat nem vették előrébb az oltási sorrendben. Az elnök szerint a biztonságos működéshez feltétlenül szükséges lenne a pedagógusok átoltottsága, máskülönben még sokáig maradhat a digitális tanrend.

Mindezeken felül azért is fontos lenne a tanárok minél gyorsabb beoltása, mert ekkor a szülők is tudnának a saját munkájukra koncentrálni, és csak ekkor lehetne elérni, hogy minden gyermek megkapja a kora szerint megfelelő fejlesztést, és részesülhessen a közösségi élményekből is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.