A Magyarországon használt vakcinák jól vizsgáznak, és rendkívül hatékonyak

Fotó: Salgótarján, 2021. április 8. Vas Istvánné szakápoló beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. április 8-án. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021.április.8 - 16:31

Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a csütörtökön tartott kormányinfón, hangsúlyozván, hogy mind az öt oltás remek munkát végez.

Talán már mindenki tudja, hogy jelenleg összesen öt vakcina érhető el Magyarországon. Ez a szám várhatóan tovább fog növekedni, mivel hamarosan megérkezik a Janssen első szállítmánya, miközben a kormány két másik vakcinatípusról is tárgyal.

Ezen két vakcináról is szó esett a csütörtöki kormányinfón, és kiderült, hogy az NNK emberei már a gyárban is jártak, hogy mindent ellenőrizzenek, hiszen ez is rendkívül fontos a végső jóváhagyás megadásához.

Gulyás Gergely miniszter hangsúlyozta, minden vakcina jól vizsgázik, tehát azok nemcsak megbízhatóak, hanem biztonságos is. Sőt, Gulyás szintén kiemelte, hogy csupán ezrelékekben mérhető akár a megbetegedés, és különösen a halálozás veszélye ahhoz képest, ha valaki nincs beoltva.”

Nem lesz kötelező az oltás Magyarországon, ismert emberek segítik meggyőzni honfitársaikat

Minden olyan koronavírus elleni vakcina, amit a magyar hatóságok engedélyeztek, azok rendkívül hatékonynak tekinthető. „Az oltás sem jelent 100%-os védettséget, de óriási a védettség mértéke, és az is, ha valaki mégis megbetegszik, akkor ezek a tünetek lényegesen gyengébbek lesznek, mint egyébként lennének.”