Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

A magyar kormánynak arra is van terve, ha jóval több mint 20 ezer kórházi ágyra lenne szükség

Napról napra aggasztóbb adatok futnak be a harmadik hullámról, aminek a lehetséges tetőzése ezen vagy a következő héten várható. Legkésőbb március végére várják a tetőzést, ami után folyamatosan zuhanhatnak a számok.

...svg content...Fotó: Salgótarján, 2021. március 18. Megmérik egy idős férfi testhőmérsékletét, mielőtt beoltják a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával egy salgótarjáni rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Mónus Márton
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyelőre nem reális nyitásra gondolni, legalábbis ebben a pillanatban, de a következő hetekben lehetségessé válhat a folyamat megkezdése, amiről várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök fog először beszélni pénteken a Kossuth Rádió vendégeként.

Miközben már azt is tudhatjuk, hogy mennyibe kerül egy kínai út a vakcinákért, illetve soha nem volt terv az FFP2-es maszk használatának kötelezővé tétele, Gulyás Gergely miniszter az ágykapacitásokról is ejtett néhány szót. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Jelen állás szerint további 11 ezer szabad kórházi ágyról beszélhetünk, illetve 1700 olyan ágyról, ami lélegeztetőgéppel van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy bőven van még hely a betegeknek, de ennél lényegesen több embert is tudnak fogadni.

„Azt tudjuk mondani, nincs olyan térség, ahol komoly probléma lenne. Természetesen, miután a fertőzés mértéke az nem azonos, jól látszik, hogy a brit mutatás, a kutatások többsége szerint nyolc, illetve kilenc tizedét adja már a megbetegedéseknek.”

„A brit mutáns Szlovákiából jött, ezért az északi országokban lényegesen magasabb a fertőzöttségi szám, és a kórházakban is ott van kevesebb szabadabb kapacitás.” – emelte ki az egyik válaszában Gulyás.

Ha bárhol előfordul, hogy egy kórház betelik, akkor azonnal reagálnak és megváltoztatják a betegutat. Több mint 10 ezer szabad kórházi ágyról beszélhetünk, és ha szükséges, akkor további ágyakat is rendszerbe tudnak állítani.

Szakértői vélemények szerint nem lesz szükség ennél több ágyra, és a matematikusok feltétezései szerint 14-15 ezernél a kórházban ápolt betegek száma a harmadik hullám csúcsán nem lesz magasabb.

Ha azonban mégis, akkor arra is van terve a kormánynak. A Katasztrófavédelem akár jóval 20 ezer fölötti ágyra vonatkozó tervekkel is rendelkezik.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.