Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Aggodalomra ad okot, hogy egyre több atomfegyvere van Kínának

Charles Richard, az Amerikai Stratégiai Kommandó korábbi admirálisa úgy fogalmazott, hogy az amerikai hadseregnek ténylegesen fel kell készülnie a kínai nukleáris támadás eshetőségére, mivel mind Oroszország, mind Kína rohamosan bővíti a saját arzenálját.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Richard elmondása szerint ugyan alacsony valószínűségűként kell számolni egy esetleges nukleáris támadással, ám nem szabad teljes mértékben kizárni – idézte a South China Morning Post. A korábbi admirális úgy véli, a válsághelyzet növeli a valószínűséget, és az egyezmények ellenére mindenki továbbra is bővíti a saját maga atomkapacitását.

Az admirális azt javasolja, hogy az amerikai hadseregben innentől kezdve nem „lehetetlen” kategóriájúként kezelni egy nukleáris csapást, hanem egy nagyon is valószínű kategóriájúnak, amit nem szabad félvállról venni. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Richards arra figyelmeztetett, hogy Oroszország és Kína „erősen próbára teszik” a világbékét, többek között azáltal, hogy folyamatosan bővítik az atomkapacitásukat, és szerinte egyáltalán nem kizárható, hogy ez végül egy atomháborúvá fog eszkalálódni.

Kína kapcsán külön kihangsúlyozta, hogy amekkora ütemben bővítik a nukleáris kapacitásaikat, egyszerűen már nem megfelelő az a védekezési és elterelési minimumstratégia, amellyel az amerikai katonaságban képzik ki az embereket, ezért változtatni kell, bővíteni a lehetőségeket.

Kedden történt a nagy bejelentés, hogy Oroszország és az Egyesült Államok formálisan is aláírta a 2010-es START-egyezmény meghosszabbítását, mely jelentősen korlátozza a két fél kapacitásait egyes fegyverekben, mint a nukleáris töltetek.

Donald Trump ezt arra hivatkozva nem írta alá eredetileg, mert nem tartalmazza szerződéses félként Kínát, ám Joe Biden kormánya végül arra jutott, ennek ellenére muszáj aláírni a megállapodást a világbéke értekében. Tervek között azonban továbbra is ott szerepel, hogy Kínát is a tárgyalóasztalhoz ültessék.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.