Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,14 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
63,254 $

Nem utazhatunk vakcina nélkül tengerjáró hajókon

Az American Queen Steamboat Company és a Victory Cruise Lines hajótársaság bejelentették, hogy az utasok csak akkor szállhatnak fel az óceánjáróikra, ha bizonylattal igazolni tudják, átestek a Pfizer- vagy a Moderna-vakcina mindkét dózisán.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Úgy tűnik, hogy a jövőben valóban vakcinaútlevelekhez köthetik a turizmust, mivel ha nem kaptuk meg a védőoltást, nem fognak minket felengedni a fedélzetre. A Traveling Lifestyle magazin szúrta ki, hogy észak-amerikai és brit vállalatok határozták el elsőként, hogy szigorítanak a jelenlegi feltételeiken.

Az American Queen Steamboat vezérigazgatója, John Waggoner elmondta, a lehető legbiztonságosabb utazás megvalósítása céljából döntöttek úgy, hogy a személyzet és a vendégek egészsége érdekében kizárólag a vakcinán átesett utasokat fogadják hajóikon. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A cég adataiból kiderült, hogy az ügyfeleik többsége 65 évnél idősebb, ezáltal nagyobb kockázatoknak vannak kitéve koronavírus-fertőzés szempontjából. Azok, akik a szektorban dolgoznak, már megszokhatták, hogy a PCR-tesztek és a vakcinációk kulcsszerepet játszanak az iparágban.

A covid-immunizációt bizonyító hitelesítő okirat játszhatja a főszerepet abban, hogy a turizmus végre világszerte újraindulhasson.

Korábban már hallani lehetett arról, hogy vakcinák hiányában nem engedik majd fel a turistákat a hajókra, eddig viszont konkrét megerősítést egyik társaságtól sem kaptunk.

A hírek hallatán azonban gyorsan változott a helyzet, és egyre több vállalat csatlakozhat az említett cégekhez, így az idei nyári turistaszezon már attól fog függni, hogy hányan lesznek júniusig beoltva koronavírus elleni vakcinával.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.