Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Transznemű nőt nevezett ki Joe Biden egészségügyminiszter-helyettesnek

A pennsylvaniai egészségügyi rendszer vezetéséért felelős Rachel Levine fő feladata a koronavírus-járvány elleni küzdelem lesz.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A pennsylvaniai egészségügyi rendszer vezetéséért felelős Rachel Levine fő feladata a koronavírus-járvány elleni küzdelem lesz.

A The Washington Post írta meg először, hogy feltehetőleg Rachel Levine lesz az Egyesült Államok történelmének első transznemű miniszterhelyettese. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Levine gyermekorvosként végzett a Harvard Egyetemen, korábban pedig a republikánus többségű pennsylvaniai törvényhozás támogatását is elnyerte. Joe Biden hivatalos közleménye szerint a szakember stabil vezetést és fontos szakértelmet hozhat a kormányba, amelyre feltétlenül szüksége lehet az országnak a pandémia idején.

Levine számára nem lesz újdonság a feladat, hiszen jelenleg Pennsylvaniában koordinálja a koronavírus-járvány kezelését.

Joe Biden hozzátette, Levine tökéletes választás volt, az embereknek pedig tudatosítaniuk kellene, hogy a szakértelem irányítószámtól, rassztól, vallástól, szexuális és nemi identitástól és fogyatékosságtól is független.

Az USA 46. elnökének beiktatása január 20-án lesz esedékes, az előzetes információk szerint azonban tüntetések és zavargások készülődnek a washingtoni Capitolium közelében, ezért már megkezdték a barikádok felállítását.

A rendőrségen kívül az FBI is fülest kapott, miszerint szerdán Donald Trumppal szimpatizáló lázadók szeretnének újfent betörni az épületbe, megakadályozva ezzel Joe Biden elnökké avatását.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.