Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Magyarország egy darabot sem rendelt az 50%-os hatékonyságú kínai vakcinából

A magyar kormány egyelőre egy ilyen vakcinára sem kötött le mennyiséget, de az jó hír, hogy a másik, sokkal ígéretesebbnek tűnő oltóanyagból egy nagyobb mennyiség érkezhet.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A magyar kormány egyelőre egy ilyen vakcinára sem kötött le mennyiséget, de az jó hír, hogy a másik, sokkal ígéretesebbnek tűnő oltóanyagból egy nagyobb mennyiség érkezhet.

Mint ismeretes, Brazíliában a kutatások arra engednek következtetni, hogy mindössze körülbelül 50%-os hatékonysággal bír a kínai Sinovac-vakcina, ami nem túl biztató, hiszen az eddig tesztelt vakcinák többsége messze jobb eredményeket ért el. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Sőt, nem kell túl messze mennünk ahhoz, hogy Kínán belül is találjunk egy másik ilyen terméket, ami akár 90%-os hatékonysággal bírhat. Ebből a magyar kormány rövid időn belül egymillió adagot is kaphat, ha a magyarországi hatóságok jóváhagyják az oltóanyag használatát.

A kormányinfón megtudhattuk, hogy noha mindenkivel tárgyalt a magyar kormány, egyetlen egy vakcinát sem rendelt ebből az oltóanyagból. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter emellett óvatosságra int a hírekben megjelenő hatékonyságról szóló információknak 100%-os hitelességet tulajdonítsanak.

A WHO két kutatója sem juthatott be Kínába

Gulyás hozzátette, Kínából elsősorban a nagyon magas hatékonysággal bíró vakcinából van esély szerezniük. Ennek a hatékonysága legkevesebb 80% körüli, de más adatok már a 90%-os értéket is kimutatták.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.