Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Ötezer forintért előfoglalható Magyarországon a koronavírus-vakcina

Hivatalosan még el sem készült a COVID-19 elleni védőoltás, hazánkban mégis előrendelhetőek a készítmények.

...svg content...Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltás vakcináját készíti elő beadáshoz Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hivatalosan még el sem készült a COVID-19 elleni védőoltás, hazánkban mégis előrendelhetőek a készítmények.

Az elmúlt hetekben a német-amerikai BioNTech-Pfizer közös fejlesztésű vakcináról, valamint az amerikai Moderna oltóanyagáról is kiderült, hogy 90 százalék feletti hatékonysággal bírnak, azonban még jócskán nincsenek készen, hiszen a hitelesítési eljárások után leghamarabb csak jövő év elején vethetik be őket. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Piaci forgalomba nagyobb tömegek számára pár hónap múlva kerülhet az ellenszérum, amely iránt nem meglepő módon egyre nagyobb az érdeklődés, Magyarországon pedig már van egy cég, akitől előfoglalható a szer – olvasható a 24.hu riportjában.

A magántulajdonban lévő Nemzetközi Oltóközpont weboldala szerint nem a jövőbeni vakcinát árusítják, hanem kizárólag az előfoglalás jogát, ami azt jelenti, hogy náluk már előrendelhető a potenciális védőoltás.

Azt ígérik, hogy a vakcinát magától a gyártótól vagy a gyógyszerforgalmazótól fogják beszerezni. Ha esetleg többféle vakcina is elérhető lesz, a beteg döntheti el, melyiket kívánja választani, ha viszont mégsem szeretné magát beoltatni, visszamondhatja az előfoglalását, a cég pedig visszatéríti az átutalt pénzösszeget.

Az előfoglalás díja 5 ezer forint – ez nem tartalmazza a vakcina és az oltás költségét, csupán a beadás jogát biztosítja az igénylő személy részére. Az előfoglaló számára nem számítanak fel első ellátási díjat, ami nagyjából 3 ezer forint lenne.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.