Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,81 Ft
Bitcoin
63,969 $

Speciális AR szemüvegeket kapnak az Egyesült Államok hadseregének kutyái

A modern technológia vívmányai a katonai kutyákat sem kerülhetik el, akik adott esetben szintén dísztemetést és kitüntetést kaphatnak, hiszen ugyanúgy a hazát szolgálják, méghozzá teljesen önzetlenül.

Smart

A T-800-as

Szerkesztő

A modern technológia vívmányai a katonai kutyákat sem kerülhetik el, akik adott esetben szintén dísztemetést és kitüntetést kaphatnak, hiszen ugyanúgy a hazát szolgálják, méghozzá teljesen önzetlenül.

Nem egy olyan bevetést bonyolított már le az amerikai hadsereg az évek során, amikor a katonai kutyák nagyon fontos szerepet töltöttek be. Ezek az állatok egy rendkívül intenzív kiképzésen esnek át, hasonlóan az embertársaikhoz, bajtársaikhoz. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A kutyák szintén az amerikai hadseregben szolgálnak, így nemcsak nevük van, hanem speciális feladatokat is teljesítenek. Az életüket kockáztatják a haza szolgálatáért, hasonlóan az emberi katonákhoz.

A hadsereg mindig igyekszik tökéletesíteni a módszereit, és ez a századokban szolgáló kutyákra is igaz. Az Engadget arról számolt be, hogy a jobb irányítás érdekében a kutyák AR szemüvegeket kapnak.

Ezeket az eszközöket kifejezetten a katonaságon belül szolgáló ebek számára fejlesztették ki, akik között bomba- és robbanóanyag-keresők is vannak. Általában azonban a kezelőknek közel kell lenniük a parancsok kiadása miatt.

Ilyenkor a kezelők is potenciális célpontok, nemcsak a kutyák, így bármelyik pillanatban tragédia történhet. Sokszor a szabadban kell dolgozniuk, és egy nyílt terepen gyakorlatilag élő céltáblákká válhatnak.

Ezek a szemüvegek azonban már lehetővé teszik, hogy távolról irányítsák a kutyákat, és láthatatlanná válnak, de közben parancsot adhatnak. Az eszközt a Command Sight, Inc. fejlesztette ki a hadsereg laboratóriumának projektjeként.

A rendszer képes vizuális jelzéseket adni a kutya számára, és közben a kamerán keresztül minden jól látható. Emiatt a kezelőnek nem kell a közelben tartózkodnia, vagy kézi, hangi parancsokat kiadnia. Miután a szem védelmére már így is használnak egy eszközt, nem szükséges egy másik felszerelésre kiképzést adni. A rendszer azonban még nem bevethető, mivel a jelenlegi kialakítása vezetékes, tehát a közelben kell lenni hozzá.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

A kutatók egyelőre a kutyák észlelését és viselkedését tanulmányozzák az eszköz használata közben, hogy azt még hatékonyabbá tudják tenni. A következő lépés pedig egy vezeték nélküli eszköz kifejlesztése lesz, ami néhány éven belül elkészülhet.

Rekordösszeget fizettek egy hatalmas T-Rex csontvázért – videóval

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.