Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

Rekordösszeget fizettek egy hatalmas T-Rex csontvázért – videóval

not image

A T-800-as

2020. október 7. - 14:32

Soha ezelőtt nem fizettek ekkora összeget egy ilyen csontvázért, mely hatalmas értékkel bír. Ez a közel 32 millió dolláros árcédula még mindig aprópénznek tűnhet amellett, amit valójában érhet a csontváz.

Soha ezelőtt nem fizettek ekkora összeget egy ilyen csontvázért, mely hatalmas értékkel bír. Ez a közel 32 millió dolláros árcédula még mindig aprópénznek tűnhet amellett, amit valójában érhet a csontváz.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

A phys.org is beszámolt a nagy hírről, miszerint 31.8 millió dollárért értékesítettek egy T-Rex csontvázat, kövületet. A tranzakció még kedden történt, New Yorkban. A korábbi legmagasabb ár négyszeresét fizették az aukció során.

Az ősi csúcsragadozó maradványai 6-8 millió dolláros áron startoltak, majd ezt követően a licit majdnem 32 millió dollárig ment fel. A korábbi Sue néven futott példányt 1997 októberében 8.4 millió dollárért adták el egy chicagói múzeumnak – Field Museum of Natural History.

Nagyon várták a pillanatot az aukció résztvevői, hiszen két perccel a kezdés után 9 millió dollárnál járt a tét. 14 perc elteltével pedig már csak három ajánlattevő maradt versenyben. A 27.5 millió dollárnál lendült a kalapács, de ehhez az összeghez még más költségek és a jutalékok is hozzáadódtak.

Ez egy 4 méter magas kövület, mely valamivel több mint 12 méter hosszú. A koponya is megmaradt, valamint a nyakon szúrás jelei láthatóak. A szakértők azt mondják, hogy ezek a nyomok harci sebek, amiket más T-Rexektől szerezhetett a közel 32 millió dolláros példány.

Körülbelül 67 millió évvel ezelőtt élt, és 8 tonnát nyomhatott. A kövületet még 1987-ben fedezték fel Dél-Dakotában, és azt egy amatőr paleontológusról, Stan Sacrisonról nevezték el, mivel ő volt az, aki felfedezte.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

Több mint 30 000 órát töltöttek el azzal, hogy összerakják a részeket, a csontváz 188 csontját. A dél-dakoktai Black Hills Geológiai Kutató Intézet szakemberei azonban kiváló munkát végeztek. A szakértők szerint a dinoszaurusz elég szép kort élhetett meg, körülbelül 20 éves lehetett, amikor elpusztult. Ezeket a példányokat a törvény szerint csak akkor lehet értékesíteni, ha a kövületeket magánterületen fedezik fel. Ebben az esetben erről volt szó.

Dinoszauruszoknál is kimutatták a rákos elváltozásokat

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.