Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,83 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,90 Ft
Bitcoin
60,669 $

Lehetséges lesz a 8K játékélmény az új generációk megjelenésével?

Az Xbox főnöke, Phil Spencer egyelőre nem biztos abban, hogy a 8K a közeljövőben szabványt jelenthet, bár sokáig a 4K-ról is ezt tartották.

Smart

A T-800-as

Szerkesztő

Az Xbox főnöke, Phil Spencer egyelőre nem biztos abban, hogy a 8K a közeljövőben szabványt jelenthet, bár sokáig a 4K-ról is ezt tartották.

Az új konzolgenerációk megjelenésével már búcsút inthetünk a HD és a 2K játékélménynek. Ez a múlt, és immáron a 4K az, ami dominálhat, ráadásul 60fps mellett. Nagyon sokan vártak már erre, bár a számítógépiparban mindez elérhető egy ideje, csak egy nagyobb erőforrás kell hozzá. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A PS5 és a Series X is arra készül, hogy elterjessze a 4K gaming élményt, méghozzá elérhető áron. Erre minden esélyük megvan, mivel a technológia sokat fejlődött az élmúlt években, és hatalmas a potenciál az új next-gen konzolokban.

A következő lépés azonban a 8K lenne, és a fejlesztők szeretnek előre gondolkozni, de ez egy olyan lépés, ami egyelőre nem lehetséges, több okból kifolyólag sem. A legnagyobb gondot a tárhely jelentheti, mivel óriásiak lennének ezek a fájlméretek a magas felbontás miatt. Már a jelenlegi 4K-s verzió is gondot okozhat.

Az IGN közben Phil Spencer, az Xbox főnökének véleményéről számolt be, aki nem biztos abban, hogy a 8K felbontás valaha is szabványos lesz a videojátékok világában, még akkor sem, ha egy lenyűgöző lépésről beszélünk.

A szakember szerint a megjelenítési eszközök egyelőre nemigazán állnak készen erre a lépésre. Úgy érzi, hogy évekre, vagy végtelen távolságra lehetnek attól, hogy a 8K szabvány legyen ebben az iparban.

Ennek ellenére a Series S képes lenne támogatni a 8K kimenetet, de még évekre lehetünk attól, hogy egy ilyen játékélményben legyen részünk, és sokaknak még 4K-s tévéje sincs. Alapesetben hosszú évekről lehet szó, és nem valószínű, hogy a következő generáció a 8K gaminggel fog tarolni.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/?utm_source=Liner&utm_medium=Cikk&utm_campaign=Szerkeszto

Ha ilyen játékélményre vágyunk, akkor a legjobb választás a PC, és az új Nvidia RTX 3090 videokártya, ami elképesztő dolgokra képes. Az ára azonban igen magas, 1 500 dollár környéke, és mellette egy erős számítógépre, valamint egy 8K-s kijelzőre is szükségünk lesz.

Indulás előtt kiderült a Poco C3 kamerájának specifikációja