Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Zöld leveles zöldségekkel a demencia megelőzéséért

A szakértő szerint igyekezzünk gyakrabban fogyasztani brokkolit, spenótot és káposztát azok jótékony hatásai miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A zöld leveles zöldségek segítenek megelőzni a demenciát – emeli ki a szakértő, dr. Pavlova. Elmondása szerint folyamatosan figyelemmel kíséri az egészséges táplálkozás témakörét, és az ehhez köthető friss megállapításokat, lényeges tudnivalókat, s igyekszik mindenki számára megfelelő tanácsot adni.

Elsőként azt javasolta, hogy igyekezzünk gyakrabban fogyasztani brokkolit, spenótot és káposztát, s mint mondta, a saját étrendjét is úgy alakította ki, hogy az elfogyasztani kívánt ételek tartalmazzanak zöld leveles zöldségeket. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A téma kapcsán a mediterrán étrendet is megemlítette, ami diófélékben és olívaolajban gazdag, ezáltal jót tesz az ereknek, sőt, az öregedést is lassítja. A jó zsírok nagyon fontosak egészségünk szempontjából, ne hagyjuk hát ki az étrendünkből. Erről egyébként itt írtunk bővebben.

A szakértő ezután a brokkolira terelte a szót, amit elmondása alapján azért érdemes rendszeresen fogyasztani, mert magas folsav-, vagyis B9-vitamin-tartalmú, ami csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát, emellett pedig finom is – írja a Sports.kz a Kubnews.ru-ra hivatkozva, amiből a Magyar Hírlap szemlézett.

De korábban azt is megírtuk, hogy megtalálták a titkát az életre szóló emlékeknek, az időskori memóriavesztés megfejtésében is segíthet: nagyon fontos lépést tehettek a demencia és az Alzheimer-kór pontosabb megismerése felé.