Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

További Hírek

A krónikus májbetegség és egyes rákfajták kockázata is alacsonyabb lehet.

Már egy ideje tudjuk, hogy a testmozgás jót tesz az agynak, az viszont még nem világos, pontosan milyen mértékben képes javítani a központi idegrendszer legfőbb szervének egészségét.

Két egyesült királyságbeli szervezet fél éves együttműködése során az egyes sportágak és a demencia közötti kapcsolatot kutatja.

Egy kutató megosztotta, minél több gyulladáscsökkentő hatással bíró élelmiszert fogyasztunk, annál kisebb eséllyel alakulhat ki a demencia.

Egyre többen jelennek meg kezelőorvosaiknál szellemi leépülésre utaló panaszokkal, melyeket valószínűleg az elhúzódó covid-fertőzés okozhat.

Kutatók rájöttek, hogy az elhízás bizonyos típusaiban jelentős módon csökkenhet az agyban előforduló szürkeállomány mennyisége.

Ha naponta hat csészénél több kávét iszunk meg, azzal megnövelhetjük az időskori elbutulásra való hajlam kialakulásának esélyét.

Kapcsolatot találtak kutatók az időskori elbutulás és a légszennyezés intenzitása között.

A BioViva névre keresztelt biotechnológiai startup vezérigazgatója bejelentette, hogy múlt héten összesen hat demenciás páciens esett át egy kísérleti génkezelésen, amit az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) egyelőre nem hagyott jóvá.

Miközben a koronavírus-járvánnyal viaskodunk, gyakran elsiklik a tekintetünk a környezetszennyezés jelenlegi mértéke felett, ami végeláthatatlan egészségügyi károkat okozhat mindannyiunk szervezetében.