Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Lendvai Ildikó szerint kipukkadhat a Magyar Péter-lufi, nem szavazna rá

Az MPSZ volt elnöke nem tartja kizártnak, hogy a Magyar Péter-lufi kipukkadt, bár erre jelenleg nem lát túl sok esélyt.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Lendvai Ildikó már korábban is beszélt arról, mi lenne a helyes Gyurcsány Ferenc részéről a választási kudarc után. Az MSZP egykori elnöke nagyon jól ismeri a volt miniszterelnököt, nincs rossz kapcsolatuk, még akkor sem, ha Lendvai azon a véleményen van, hogy Gyurcsánynak mennie kell.

Szerinte Gyurcsány a maradásával veszélybe sodorná a baloldalt, de ha távozik, azzal a DK jövője kerülhetne veszélybe, mivel sokan érzelmi szinten kötődnek hozzá a szavazók közül. Emiatt is lehet most nagy dilemmában Gyurcsány, aki láthatóan nehezen tud politizálás nélkül élni, de lehetséges, eljött számára az idő a végleges visszavonulásra.

Sokak szerint ezt már akkor meg kellett volna tennie, amikor elvesztette az ország vezetését és bizalmát. Mégis visszatért, és felépítette a DK-t, amit most a Tisza Párt zúzott szét. Lendvai a Telexnek adott interjújában beszélt arról, hogy van olyan forgatókönyv, miszerint kipukkad a Magyar Péter-lufi, és hozzátette, nem lenne a Tisza Párt szavazója.

Magyar Péter helyzete sem könnyű

Lehetséges, ebben bízik Gyurcsány, és akkor megint lehetne keresnivalója a DK-nak, bár abban az esetben minimális esélye sem maradna a baloldalnak a kormányváltásra. Lendvai lehetségesnek tartja, hogy ez történik a háttérben, és később kipukkad a lufi Magyar körül, akit megint botrányba keveredett, ezúttal egy szórakozóhelyen történt incidens miatt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Lendvai szerint Gyurcsány távozása nem lenne a legegyszerűbb manőver, ahogyan Magyar Péter helyezte sem könnyű, mert úgy véli, találnia kellene egy olyan embert, aki viszi a szervezést, és egy csapatot, akik országos szinten lesznek képesek vezetni a pártot. „Látszik, hogy nem szívesen osztja meg a feladatokat.” Azt is látja, hogy a volt kormányfő szeret szervezgetni, és még a Facebookra is ő írja a kommenteket. „Egyáltalán nem tudom, hogy erre képes lesz. Nagyobb baj, ha nem képes rá, az egész országnak nagyobb baj, mintha képes lenne.”

Jobboldali pártnak tartja a Tiszát, ahogyan Magyart is jobboldali embernek nevezte, ami miatt biztosan nem szavazna rá. Kihangsúlyozta, amiben hibázott a baloldal, az az, hogy nem vették észre, hogy megszületett egy jobboldali vezetésű ellenzék. Szerinte nincs más dolguk, mint mellé építeni egy olyan baloldali ellenzéket, ami szintén népszerű.

„Csak azt ne tegyük, ami a kampányban volt, hogy majdnem élesebb tölténnyel lövünk rá, mint a Fideszre. Ráadásul nemcsak szerintem nem helyes, hanem kontra produktív is volt, lábon lőttünk magunkat. Ahány ordibálás Magyar Péter mozgalmára, annyival mentünk lejjebb 1%-kal.” Szerinte Magyar arra is kényesen figyel, hogy ne mondjon ki egy baloldali nevet sem Gyurcsányékon kívül, illetve maga lenne a tudatos lerombolása saját magának, ha szövetséget kötne egy már meglévő párttal. Ugyanakkor azt is mondja, valamilyen viszonyt ki kell alakítania a többi párttal, ha nem is koalíciót. „Ennek sok módja van…” A nagy főpróbának a Várásházát nevezte meg Magyar számára, ott sok minden eldől majd, hogyan kezeli a szavazásokat, milyen döntéseket hoz a pártjával.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.