Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,85 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
463,57 Ft
Bitcoin
67,385 $

Lendvai Ildikó úgy látja, Gyurcsány Ferencnek drámai döntést kellene hoznia

Mint fogalmazott, Gyurcsány tehetségét továbbra sem vitatja, és nem szólna bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartaná, hogy a DK vezetőjeként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az MSZP egykori elnökét és frakcióvezetőjét, Lendvai Ildikót is megkérdezte a Népszava pártja és a baloldal jövőjéről, aki szerint a jelenlegi baloldali pártokra már nincs szükség. „Az eddigi brand elvesztette vonzerejét, morális és politikai hitele megkopott” – fogalmazott. „Az MSZP és a többi párt erejében sem hisznek a szavazók, ezért kell a baloldali emberek számára – akik vannak – új kereteket, új szervezetet, új vezetőket kínálni” – tette hozzá Lendvai Ildikó, aki először mozgalmi keretekben gondolkodna pártszerű működés helyett.

„Ha több beteget közös kórterembe fektetnek, attól még nem gyógyulnak meg” – mondta. Mint ismert, az MSZP-s társelnökök, Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes néhány napja bejelentették lemondásukat, emellett úgy tudni, az elmúlt napokban több szocialista politikus is szorgalmazta ezt. Köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is, akik szerint egy tisztújításra is szükség lenne. Később Kunhalmi is megszólalt, aki kiemelte: „az előttem álló időszak világos”. Ugyanakkor tény, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc nem mondott le. Soron kívül Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

„Gyurcsány Ferenc tehetségét továbbra sem vitatom, és nem szólnék bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartanám, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat. Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség – életműve egy darabja – megmaradni. Nem irigylem a dilemmáért” – mondta Lendvai Ildikó.

Ő egyébként Gyurcsány miniszterelnöksége idején frakcióvezetőként fogta össze az akkori legnagyobb kormánypárti frakciót, az MSZP-t – jegyzi meg a 24.hu. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Gyurcsány Ferenc a választási vereség után leszögezte, vissza fog térni. A politikus azt mondta, a felmerülő kérdésekre a válaszok később lesznek meg, ezeket majd ismerteti. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy egyre többen vetítik előre a DK vezetőjének végleges visszavonulását.

Puzsér-pofon: őrizetbe vették, zárkába zárták és rabosították Ábrahám Róbertet

Mindezt a rendőrség is megerősítette, de az érintett felek újfent megszólaltak a történtekről, s elmondták saját verziójukat.

Már Mbappé is magára kapta a Real Madrid új idegenbeli mezét

Nem lesz gond azzal, hogy a nézők beazonosítsák a ReaL Madridot az idegenbeli meccseken, ahol nem éppen a szokványos szerelésben lépnek pályára.