Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,34 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,802 $

Kunhalmi Ágnes megszólalt a lemondása után: „az előttem álló időszak feladata világos”

Mint fogalmazott, a célja a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt nemrégiben megírtuk, az MSZP országos választmányi ülésén lemondott tisztségéről a párt két társelnöke, Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes. Emellett úgy tudni, az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat, továbbá egy tisztújítást.

Most pedig Kunhalmi is megszólalt a lemondás kapcsán, aki a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzését azzal kezdte: „A mai napon lemondtam az MSZP társelnöki tisztségéről. Ma tartotta meg első ülését az MSZP Választmánya a június 9-ei választások óta”. Ezt követően azzal folytatta: Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

„A társelnöki megbízást az MSZP közösségétől kaptam, így itt kellett először bejelentenem a lemondási szándékomat, nem pedig a nyilvánosságban. Továbbra is meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. A baloldali értékek érvényesítésére, az ember és ember közti különbségek csökkentésére, a társadalmi mobilizáció kiszélesítésére, kisebbségi jogok védelmére – egy szóval: a baloldali progresszióra óriási szüksége van Magyarországnak”. 

Végül a Facebook-posztban Kunhalmi Ágnes azt is hozzátette: „Az előttem álló időszak feladata világos: a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzzem Orbán jelöltjét. A XVIII. kerület polgárai, minden baloldali polgár és minden magyar állampolgár számíthat rám a következő években is”.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.