Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,27 Ft
Euró
394,43 Ft
Font
464,45 Ft
Bitcoin
62,960 $

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergelynek kellett volna visszalépnie

Vitézy Dávid azon a véleményen van, hogy Karácsony Gergelynek kellett volna visszalépnie, nem pedig Szentkirály Alexandrának.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra visszalépett péntek reggel, aminek hatására kisebb lavina indult útjára. Karácson Gergely kiborult a helyzet miatt, szerinte ez az egész színjáték volt, majd Vitézy Dávid is elmondta a maga verzióját, aki később tagadta, hogy tudott volna előzetesen a Fidesz döntéséről.

Vitézy Dávid azt is mondja, a Fidesszel és a DK-val sem fog koalícióra lépni, és szakemberekkel működik majd együtt a Városházán. Ha megválasztják főpolgármesternek, azzal a Gyurcsány-korszaknak is véget vet Budapesten, ami újabb jelentős csapás lenne a DK-nak, különösen, ha a vasárnapi választásokat is elveszítik, amire valós az esély a Fidesz és a Tisza Párt miatt.

Vitézy azt mondja, a két vitán egyértelművé vált, Karácsony nem tud elszámolni a budapestiek előtt azzal a semmittevésével, ami hozzá volt köthető az elmúlt években a Városházán, miután főpolgármesterként övé a felelősség, nem másé. Szerinte ebben az időszakban csak folyamatosan mutogatott és panaszkodott, ahelyett hogy cselekedett volna.

Emlékeztette arra is vállalásár is Karácsonyt, miszerint el sem fog indulni a választásokon, ha azt az ígéretét nem tudja tartani, miszerint akadálymentesíti a közintézményeket. Többek között ez sem teljesült, mégis elindult jelöltként. „Nem teljesítette, ő maga mondta el, mégis elindult ezen a választáson.”

Vitézy azt gondolja, akinek itt leginkább vissza kellett volna lépnie, az Karácsony Gergely, éppen azért, mert nem teljesítette azon ígéreteit, amiket az újraindulásához kötött. Szerinte a választás tétje innentől kezdve az, hogy Budapest fejlődjön, vagy folyatódjon az acsarkodás, mindenfajta látványos fejlődés nélkül. A sajtóesemény végén kisebb botrány tört ki, amikor megjelentek Karácsony támogatói, molinóval a kezükben.

Orbán Viktor közös erővel megállította Magyar Péter egyik nagy támogatóját

Manfred Weber nagy támogatója Magyar Péternek a Tisza Párttal, akiről egyértelmű kritikákat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök.