Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,71 Ft
Euró
393,62 Ft
Font
464,98 Ft
Bitcoin
58,131 $

Orbán Viktor csak rosszakat tud mondani Karácsony Gergely munkájáról

Orbán Viktor miniszterelnök nem akarta szépíteni a dolgokat, és azt mondta, csak rosszakat tud mondani Karácsony Gergely teljesítményéről.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútjának dabasi állomásán 2024. június 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely hamarosan leváltásra kerülhet, ha bejönnek a számításaik a riválisoknak. Vitézy Dávid nagyon magabiztos, akinek B terve is van, h esetleg mégsem ő lenne a befutó vasárnap, addig Szentkirályi Alexandra minden eddiginél jobban beerősített, és keményen „bombázza” Karácsonyt a közösségi médián keresztül.

Vitézy közben újabb ígéreteket, ajánlatokat tett, de hogy ez mire lesz elég, nem tudni. Magyar Péter támogatóira is számítana, és szerinte sokkal inkább szót tudna érteni a kormánnyal, mint Karácsony Gergely, aki miniszterelnöknek készül, és rossz munkát végzett az elmúlt években Budapest élén. Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

Orbán Viktor miniszterelnök a Mandinernek adott interjúban erre is kitért, és semmi jót nem tud mondani Karácsony munkájáról, hiába nem Budapesten él, napi szinten van a városban, és mindenről tud. „Ahogy a budapestiek többsége, úgy én is csak rosszakat tudok mondani a főpolgármester teljesítményéről.”

Szerinte Karácsony csak a kifogásokat keresi, ami kapcsán egy focis hasonlattal élt az interjú alatt. „Vannak azok a futballisták, akik mellérúgják a tizenegyest, és utána azt mondják, a cipő vagy a fű tehet róla. Ilyen ez a főpolgármester is. Ez így nem megy, öt év városkormányzás után, teljesítmény nélkül nem lehet újrázni. Budapest ennél többet érdemel.

Azt mondja, Budapesten is a Fidesz a legnagyobb politikai erő, és reméli, Szentkirályi Alexandra lesz a befutó, akivel Budapest megindulhatna felfelé. „A fővárosban is mi vagyunk a legnagyobb politikai erő, és Szentkirályi Alexandra személyében megtaláltuk hosszú távra is a Fidesz budapesti vezetőjét.”

A vártnál is nagyobbat szólhat Orbán Viktor mesterterve, aggódhat Brüsszel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása lehet ez Orbán Viktor miniszterelnöktől, ami alapjaiban határozhatja meg Brüsszel és később Európa működését.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.