Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kiadták a listát, kik haltak meg Irán elnökével a helikopteren

Több fontos vezető politikus is életét vesztette a halálos iráni helikopter-balesetben, köztük Irán vezetőjével.

...svg content...Fotó: Unsplash/Muhammed Shazin
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Immáron hivatalos, Irán elnöke nincs életben, aki egy helikopterben lelte halálát. Tucatnyi mentőcsapat indult útnak a helikopter eltűnése miatt, mialatt az iráni kormány felkészült a lehető legrosszabb verzióra. Hamar nyilvánvalóvá vált, nincs reális esély arra, hogy életben találják meg az elnököt és a vele utazókat.

Miután a gép teljesen kiégett, az azonosítás is nehézkes, viszont előzetesen volt arról információ, kik ültek a helikopteren. Egyelőre homályosak a baleset körülményei, de legvalószínűbb, hogy a sűrű köd miatt csapódtak neki a hegyoldalnak. Már akkor meghalhattak, és a lángok között esélyük sem lehetett. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az Al Jazeera közölt, kik tartózkodtak a gépen a becsapódás idején az elnök mellett: Hossein Amirabdollahian külügyminiszter, Malek Rahmati, Kelet-Azerbajdzsán kormányzója, Mohammad Ali Ale-Hashem, az iráni vezetés kelet-azerbajdzsáni képviselője, Mehdi Muszavi, az elnöki gárda vezetője, a helikopter pilótája, a másodpilóta és a személyzet. Az elnök és társai egy Ilham Alijev azerbajdzsáni elnökkel tartott rendezvényről tartottak visszafelé, amikor hirtelen baj történhetett.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.