Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Történelmi drámával jutott be az FA-kupa döntőjébe a Manchester United

Már 3-0-ra vezetett a Manchester United az alacsonyabb osztályú ellenfele ellen az FA-kupa elődöntőjében, amikor visszajöttek a meccsbe.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Manchester City elsőként kvalifikálta magát az FA-kupa döntőjébe, így adott az esély arra, hogy megvédjék a címüket. A Chelsea bánta ezt, akik csak saját magukat okolhatják, mert nem egy ziccert hagytak ki. Ezek a ziccerek eldönthették volna a mérkőzést, a City azonban, ha egy góllal is, de jobbnak bizonyult.

A másik oldalon a Manchester United lépett pályára egy papíron sokkal gyengébb ellenfél ellen. Az alacsonyabb ligás Coventry City kapta meg a lehetőséget arra, hogy csodák csodájára bejusson a fináléba, ahol a City-vel nézhettek volna farkasszemet. Nem álltak tőle távol, köszönhetően az United védelmének, ami az egyik leggyengébb az angol bajnokságban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Egészen a 23. percig kellett várni az első gólra, addig a Vörös Ördögök nem tudtak mit kezdeni a kisebb ellenfelükkel. McTominay volt a gólszerző, aki Dalot passzából talált be, miközben a Coventry City nem akarta feladni, még akkor sem, amikor az első félidő hosszabbításában kaptak egy újabb pofont.

Drámai volt a vége

Ezt a pofont a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Maguire vitte be Fernandes passzának köszönhetően. Sőt, az 58. percben már 3-0 volt az állás, és akkor senki nem gondolta volna, hogy van onnan visszaút. Olyannyira volt, hogy a Coventry kiharcolta a hosszabbítást, kínos helyzetbe hozva ezzel a Ten Hag vezette sztárcsapatot.

Simms szépített a 71. percben egy védekezési hiba végén, majd pár perccel ezután már 3-2-re módosult az állás. Az United sokat köszönhet Onanának, a két gól után bemutatott egy nagy hárítást, ami erősen a kapuba tartott. Így sem maradt el a dráma, kezezés miatt büntetőhöz jutott a Coventry, és a góllal hosszabbításba lőtték magukat.

Az első 15 perc az United lehetőségéiről szólt, Fernandes hatalmas kapufát lőtt, amit megúszott a Coventry, majd jöhetett a következő 15 perc. Itt már a kisebb csapat is veszélyes tudott lenni, nem Onanán múlt, hogy gólt kapjon. Az United ellenfele is eltalálta a keresztlécet, hihetetlen volt, hogy nem a kapuban kötött ki a labda.

Büntetőpárbaj döntött

Rég nem látott dráma történt a hosszabbítás legvégén, ugyanis a Coventry ugyan fordított, les miatt visszavonták a gólt. Rettentő kevésen múlt a győztes találat, így jöhetett a büntetőpárbaj, ahol mindkét csapatnak ugyanannyi esélye volt.

Casemiro nagyon gyengén rúgta az első büntetőt, amivel nem kis szívességet tett a Coventry-nak. Három kör után 2-2-vel mentek tovább a felek Onana védésével, amikor Fernandes állt oda a büntetőhöz, aki tökéletes munkát végzett, addig az ellenfele csúnyán fölé rúgta a labdát. Ezzel a korábban sokat kritizált Hojlund lábában volt az elődöntő sorsa, és miután nem hibázott, az United lesz a City ellenfele, akárcsak tavaly.

Döbbenetes pillanatok voltak ezek, és noha a Manchester United ott van a döntőben, erre most nem lehet büszke. A mutatott játékkal ismét súlyos problémák voltak, és ha így játszanak a City ellen, abból egy igen nagy vereség is lehet, döntő ide vagy oda. Ez is csak egy újabb bizonyíték lehet arra, hogy új edzőre lehet szükség, a hírek szerint Zidane már nyitott arra, hogy átvegye az irányítást az Old Traffordon.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.