Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,34 Ft
Euró
385,73 Ft
Font
448,65 Ft
Bitcoin
61,809 $

Moszkvai terrortámadás: Donald Trump korábbi ígéretén gúnyolódnak a netezők

A korábbi amerikai elnök néhány éve azt bizonygatta, hogy meg fogja semmisíteni a terrorszervezetet.

Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már korábban beszámoltunk, több mint 130-ra emelkedett a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma, amelyért az Iszlám Állam (ISIS) vállalta a felelősséget. Ennek alátámasztására felvételeket és fotókat is nyilvánosságra hoztak, melyek a helyszínen készültek, s a koncerttámadást mutatják be.

Ám a szakértők arra figyelmeztettek, nincs tényleges bizonyíték arra, hogy az Iszlám Államnak valóban köze volt a támadáshoz. Emlékeztettek: már többször előfordult, hogy a terrorszervezet magára vállalt egy támadást, amelyhez semmi köze nem volt, hogy megpróbálja elhitetni, hatalma és befolyása sokkal nagyobb, mint valójában. Soron kívül Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-es autópályán

A RawStory pedig azt írja, a moszkvai terrortámadások kapcsán most Donald Trump volt amerikai elnököt kezdték el emlegetni az internetezők, aki néhány éve azt bizonygatta, hogy meg fogja semmisíteni a terrorszervezetet, ezzel megvédve a civilizációt. Ennek kapcsán egy nemzetbiztonsági szakértő úgy fogalmazott az X-en:

„Ez furcsa. Trump azt mondta, hogy eltörli az Iszlám Államot a föld színéről”. Míg egy demokrata stratéga azt írta: „Én két dolgot jegyeznék meg a moszkvai terrortámadás kapcsán. Az első, hogy két hete már figyelmeztettük Oroszországot egy esetleges támadásra, amit Vlagyimir Putyin elnök elutasított”.

„Ez azt bizonyítja, hogy a mi hírszerzésünk többet tud arról, mi folyik Oroszországban, mint az övék. A másik, hogy Trump korábban olyan határozottan bizonygatta, hogy megsemmisíti az Iszlám Állam terrorszervezetet” – tette hozzá, arra utalva, hogyan kerülhetett mégis sor a legutóbbi incidensre. Egy harmadik kommentelő pedig gúnyolódva megjegyezte: „Valahogy visszatért az ISIS”.