Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Joe Biden kész betiltani a TikTokot

Joe Biden amerikai elnök támogatását fejezte ki egy olyan törvényjavaslat mellett, amely potenciálisan betilthatja a jelenlegi egyik legnépszerűbb közösségi média alkalmazásnak számító TikTokot az Egyesült Államokban

...svg content...Fotó: EPA/SHAWN THEW
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Biden közölte, kész aláírni a törvényjavaslatot, amennyiben a kongresszus megszavazza azt. A törvényjavaslat már megkapta az amerikai képviselőház energiaügyi és kereskedelmi bizottságának egyhangú jóváhagyását, számolt be róla az AP. A törvényjavaslat előírja, hogy a ByteDance-nek, a TikTok kínai anyavállalatának el kell adnia tulajdonrészét, különben az alkalmazás betiltását kockáztatja az Egyesült Államokban.

A republikánus Mike Johnson házelnök támogatását fejezte ki a törvényjavaslat mellett, és jelezte, hogy a kongresszus alsóházában hamarosan megszavazzák azt. A kérdés kapcsán azonban még a republikánusok között is ellentétes álláspontok alakultak ki, ami csak lassíthatja a további folyamatokat. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Donald Trump, a párt fő elnökjelöltje például ellenzi a tiltást, az ugyanis véleménye szerint előnybe hozná az olyan konkurens platformokat, mint a Facebook, amely a gyermek- és adatvédelem terén is szigorú megfigyelés alatt áll a korábban tapasztalt hiányosságai miatt, és ez súlyos kérdést jelent.

A TikTok betiltásának alapját az adja, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda figyelmeztetéseket adott ki azzal kapcsolatban, hogy a ByteDance esetleg megosztja a felhasználók személyes adatait a kínai kormánnyal. A TikTok illetékesei azonban cáfolták ezeket az állításokat, és jelezték, még akkor sem tennének eleget az ilyen kéréseknek, ha azok egyébként elhangzanának.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.