Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Minden hivatalos programját lemondta Novák Katalin

Miután hétfőn hivatalosan is lemondott, a hivatalos programjait is lemondta a korábbi államfő.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök. Hétfőn pedig hivatalosan is benyújtotta lemondását, noha még két hétig köztársasági elnök marad. Akkor szűnik meg megbízatása, ha a parlament is lefogadja lemondását.

A Telex megkeresésére a Sándor-palota közölte, Novák Katalin nem tervez több hivatalos programot, hozzátéve, hogy a következő két hétben Montenegróba utazott volna hivatalos látogatásra. Tervben volt egy kárpátaljai látogatás is az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója nyomán.

A Sándor-palota tájékoztatása szerint Novák mindkét programját lemondta. Azt is megjegyezték, hogy hátralévő hivatali idejében Novák „azon dolgozik, hogy a Sándor-palotát úgy adhassa át az őt követő államfőnek, hogy megválasztását követően mielőbb megkezdhesse az érdemi munkát a nemzet szolgálatára”.

Az új köztársasági elnök személye egyelőre nem ismert, azt azonban tudni lehet, hogy Novák megbízatásának megszűnésétől számított harminc napon belül választja meg a parlament. Kövér László, az Országgyűlés elnöke tűzi majd ki az államfőválasztást, az új köztársasági elnök pedig a választás eredményének kihirdetését követő nyolcadik napon, tehát várhatóan március második felében kezdi meg hivatali idejét.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.