Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Alkotmánymódosítást nyújtott be Orbán Viktor a pedofil-kegyelem kapcsán

Az utóbbi napokban hatalmas felháborodást keltett, hogy kiderült, Novák Katalin köztársasági elnök tavaly kegyelmet adott egy pedofilbűncselekményekben részt vevő elítéltnek. Most reagált Orbán Viktor is.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök egy, a Facebook-oldalán közzétett videójában reagált az elmúlt időszak egyik legnagyobb botrányára. Orbán Viktor videójában közölte:

„A pedofilok számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem. Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Nekem is van öt gyermekem és hat unokám. Ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni.”

A miniszterelnök úgy folytatta:

„Ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni. A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. Ideje rendezni ezt a kérdést!”

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.