Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Újra a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést.

...svg content...Fotó: Az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár a megnyitó napján Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren 2023. november 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Zsinórban harmadszor, összesen pedig immár negyedik alkalommal nyerte el Európa legjobb karácsonyi vásárának címét a Szent István téren rendezett Advent Bazilika, mégpedig a European Best Destination utazási portál online szavazásán – írta meg az Index.

Idén a november 30-án induló, egészen december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt – teszik hozzá. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A múlt évhez hasonlóan idén is kimagasló érdeklődés mellett zajlott a verseny, a szavazás rekordrészvételt hozott: 168 ország utazója 592 992 szavazatot adott le kedvencére, és több mint 335 ezer alkalommal osztotta meg szavazásának eredményét a közösségi oldalakon a verseny 7 napja alatt.

Az Advent Bazilikát 68 029 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A 2023-as eredmény azért is rendkívüli, mert 16 776-tal több szavazat érkezett a budapesti rendezvényre, mint 2022-ben – emelik ki a cikkben.

Végül megjegyzik, az idei első hellyel az Advent Bazilika 2019, 2021 és 2022 után immár negyedszer nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban egyetlen vásárnak sem sikerült Európában.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .