Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Újabb elismerés: harmadszor választották meg Európa legjobbjának az Advent Bazilikát

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ha az nem lenne elég, hogy a budapesti Advent Bazilika már harmadjára nyeri el Európa legjobb karácsonyi vására címet, idén még rekordot is döntött: minden idők legtöbb szavazatával nyert a rendezvény.

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható az összegzésben.

Emlékeztettek arra, hogy a Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Rekord is született idén

Mint írják, idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére.

A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült – tették hozzá.
A Forbes online kiadása felidézte, hogy olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.

A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a haramdikon a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.

(MTI)