Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,19 Ft
Euró
386,63 Ft
Font
451,40 Ft
Bitcoin
67,172 $

Továbbra is az intenzíven fekszik a sápi vonatbaleset életveszélyes sérültje

Még mindig mélyaltatásban van az a mozdonyvezető, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett Sápon egy vonatbalesetben.

...svg content...Fotó: A drónnal készült képen ütközésben összeroncsolódott vasúti jármûvek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesrõl Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vétlen vonat vezetõje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Összesen heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló, valamint a balesetet okozó mozdonyvezetõ könnyebben. MTI/Czeglédi Zsolt
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, egy tehervonat és egy személyvonat rohant egymásnak Sápon a héten. Egyre több információ lát napvilágot a balesetről, annak körülményeiről, illetve közeli felvételeket is közöltek a helyszínről.

Az egyik szemtanú, aki nem sérült meg a balesetben, az RTL Híradónak elmondta, többször is hallották, ahogyan a hangosbemondón keresztül figyelmeztetik a tehervonatot, miszerint álljon meg, de hiba. „Tehervonat, állj meg!” Soron kívül Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

Ami feltűnt a szemtanúnak, hogy nem a megszokott hangszínnel figyelmeztették a tehervonatot, így érezhették, hogy gond van. A következő pillanatban már a menetirány szerint ülők repültek is előre a vonaton.

A szerencsés utas elárulta, olyan szinten meghajlott a széke, amin ült, hogy az szabályosan meghajlott. Szerinte, ha a 90 kilójával nekifut az ülésnek, akkor sem tudta volna elérni ezt, mint az ütközéskor.

3 és fél órán át zajlott a vétlen mozdonyvezető mentése, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba Debrecenben. A 48 éves mozdonyvezetőt azonnal megoperálták, és úgy tudni, mélyaltatásban tartják, és továbbra is intenzív osztályon van.

A súlyos sérült csak nemrég lett édesapa, tavasszal született meg a kisfia, és több mint 5 éve dolgozik mozdonyvezetőként. A tehervonat vezetőjét szintén kórházba szállították, viszont őt már kihallgatták a rendőrök, de nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.