Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,801 $

Egy majdnem 40 méter átmérőjű aszteroida közelítheti meg ma a Földet

A NASA asztronómusai szerint egy nagyjából 22-49 méter közötti átmérővel rendelkező űrszikla kerülhet veszélyes földközelségbe 24 órán belül.

Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A NASA asztronómusai szerint egy nagyjából 22-49 méter közötti átmérővel rendelkező űrszikla kerülhet veszélyes földközelségbe 24 órán belül.

A legfőbb kérdés, ami mindegyikünket talán a leginkább lázba hozhat az, hogy vajon becsapódhat-e ez az óriási kozmikus kődarab. A választ erre a NASA tudósai adták meg a legújabb Twitter-bejegyzésükben: Soron kívül Félmilliárdnál is drágábban hirdetik Torgyán József egykori villáját

„Nekiütközhet-e a 2011 ES4 nevű aszteroida a Földnek? Nem! Az ES4 csupán csillagászati szempontból lesz közel, az emberiségre ezért semmiféle veszélyeket nem hordoz magában. A #PlanetaryDefense szakértői azt feltételezik, hogy körülbelül 72 ezer kilométerre húzhat el a bolygónk mellett szeptember elsején.”

Az amerikai űrhivatal becslései alapján a 2011 ES4 8,16 kilométer per másodperces sebességgel közlekedik a világűrben, ezért egy lehetséges „randevú” esetén komoly károkat okozhatna.

A 2011-ben felfedezett gigantikus űrbéli objektumot egyébként az Apollo-aszteroidák csoportjába sorolták, amelyek kivétel nélkül a Föld közelében repkednek, de jelentős fenyegetést szerencsére nem jelentenek bolygónkra.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/osszeutkozhet-az-andromeda-galaxis-a-tejutrendszer-fenylo-csillaghalmazaival/

Egyre több a spekuláció Harry herceg és Meghan Markle esetleges válása kapcsán

Meg nem erősített források szerint feszültség tapasztalható Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatában.