Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

További Hírek

A gigantikus űrszikla mintegy 161 ezer kilométeres távolságban fog elhaladni a bolygó mellett, így a csillagászok számára is remek lehetőség nyílik, hogy tanulmányozzák.

A NASA tudósai szerint azonban szerencsére kicsi az esély arra, hogy ténylegesen a Földbe csapódik a 49 méter átmérőjű aszteroida.

Az objektum körülbelül 27 000 mérföld/órás sebességgel száguldott, majd darabjaira hullott a légkörben, s a törmelékek McAllen közelében érhettek földet.

Az Apophis nevű objektum kapcsán korábban számításokat is végeztek, melyek szerint 60 ezer Hirosima-bomba erejével hatna, ha összeütközne a bolygónkkal.

A Mars már nagyon régóta izgalomban tartja a tudósokat, most pedig újabb felfedezésre jutottak a rejtélyes vörös bolygó múltja kapcsán.

Mintha egy homokszemet próbálnánk meg eltalálni a sivatagban! A cél a Föld védelme, már csak az a kérdés, sikerül-e kimozdítani a Dimorphost a pályájáról.

Eddig csak a tudományos-fantasztikus filmekben hallhattunk és láthattunk olyat, hogy vizet találtak a Földön kívül is, ez a friss felfedezés pedig alátámaszthatja, hogy valóban létezik élet a bolygónkon túl is.

Már csak kevesebb, mint egy hét van hátra, hogy a NASA űrszondája becsapódjon egy földközelben keringő aszteroidába.

Aggódni ugyanakkor nem kell, hiszen a NASA tájékoztatása szerint biztonságos távolságban halad majd el mellettünk.

Tudósok felfedezték a DNS kulcsfontosságú komponenseit Észak-Amerikában és Ausztráliában landolt meteoritok belsejében.