Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Joe Biden olyasvalamire készül, amire rég volt példa

Az USA és Kína vezetői személyesen találkozhatnak, amivel javulhat a két ország közötti kapcsolat.

...svg content...Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Joe Biden szerint a közeljövőben létrejöhet a találkozó közte és Hszi Csin-ping kínai elnök között – közölte az amerikai elnök csütörtökön, és hisztériának nevezte az amerikai-kínai kapcsolatok körüli vitát.

Az elnök a Fehér Házban az indiai miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a kínai elnököt kedden diktátornak nevezte, azt mondta: nem fogja megváltoztatni szavait. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Kijelentette, hogy szerinte szavai nem okoznak károkat a két ország közötti kapcsolatok helyreállítását célzó törekvésekben. Antony Blinken külügyminiszter hét elején zárult pekingi látogatását nagyszerűnek nvezte az elnök.

Csütörtökön Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter Párizsban beszélt arról, hogy az elnök megjegyzése ellenére is mindketten kritikusan fontosnak tartják az amerikai-kínai párbeszéd fenntartását valamint a félreértelmezések eloszlatását, és az együttműködést ott, ahol az lehetséges.

Kína hivatalosan tiltakozott csütörtökön Egyesült Államokban dolgozó nagykövete útján a Fehér Háznál és az amerikai külügyminisztériumnál Joe Biden megjegyzése miatt.

(MTI)

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Nagyon közel került a Barcelona a második hely megszerzéséhez a Real mögött

A Girona már csak a csodában bízhat, miután két meccse van hátra a spanyol bajnokságban, és jelenleg 4 pont a hátrányuk.

Ezért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek

Manapság már egyre kevesebbet írunk kézzel, viszont annál többet pötyögünk az okoseszközeinken. Egy új kutatás szerint azonban előbbi a kreativitás és a gondolkodás fejlesztésében is segíthet.