Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Erling Haaland úgy érzi, nagy nyomás nehezedik rá a Bajnokok Ligája miatt

Az ifjú titán elárulta, azt érzi, „nyomás alatt van”, hogy megszerezze a Bajnokok Ligája-trófeát a Manchester Citynek.

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A norvég klasszis szombaton az Inter Milan ellen lép pályára Isztambulban, ám ez a mérkőzés lesz az a bizonyos mindent eldöntő, hiszen Pep Guardiola csapata be akarja húzni a triplázást.

Haaland azonban pontosan tudja, hogy a City tavaly nyáron a Borussia Dortmundtól történt érkezése előtt megnyerte a Premier League bajnoki címét és az FA-kupát is, így az az ólomsúly nehezedik rá, hogy a klub történetében először megnyerje a Bajnokok Ligáját. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Haaland pontosan tisztában van képességeivel

Az ESPN jelentése szerint a rá nehezedő nyomás kapcsán a norvég titán úgy fogalmazott:

„Természetesen érzem a nyomást. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Azt mondogatod magadnak – és ez igaz – nélkülem nyerték meg a Premier League-et, minden trófeát megnyertek nélkülem. Szóval én most azért vagyok itt, hogy megpróbáljak olyat tenni, amit a klub még soha nem tett meg, és mindent megteszek ezért.”

Haaland pontosan tisztában van a klub korábbi eredményeivel, s úgy érzi, most rajta a világ szeme:

„A Premier League-et kétszer egymás után megnyerték, mielőtt idejöttem. Szóval tudják, hogyan kell megnyerni a Premier League-et. Az egyetlen dolog, ami most hiányzik nekik, az a Bajnokok Ligája, lehet gondolkodni és olvasni a szavak és a sorok között, nem véletlenül jöttem ide.”

A mindössze 22 éves norvég klasszis 12 góllal a Bajnokok Ligája idei szezonjának góllövőlistájának élén áll, ráadásul rekordot jelentő első szezont tudhat maga mögött, noha az utóbbi időkben elmaradtak a gólok és utóbbi 7 meccsén csak egyszer talált a hálóba. Haaland azonban nem így látja a dolgot:

„Gondolhatsz rá úgy is, hogy hét meccsen egy gól, vagy 52 meccsen 52 gól és nyolc assziszt, azt hiszem. Mindkét verzióra gondolhatunk. Nem vagyok stresszes. Nagyon jól érzem magam. Nem számítottam arra, hogy ennyi gólt fogok lőni, de ismétlem, többet is lőhettem volna. Sok lehetőséget kihagytam, így több gólt is szerezhettem volna. Ez az igazság.”

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.