Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,05 Ft
Euró
381,15 Ft
Font
444,65 Ft
Bitcoin
43,352 $

Ancelotti: a „megállíthatatlan” Man City nem csupán Haalandról szól

Carlo Ancelotti rámutatott, ha a keddi mérkőzésen csak Erling Haalandra koncentrálnának, azzal alábecsülnék a Manchester City teljes csapatát, ennek okán nem is ez a terv.

Fotó: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ESPN jelentése szerint Carlo Ancelotti cáfolta, hogy a Real Madrid olyan terven dolgozna, mellyel elbánna Erling Haalanddal a keddi Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, mindezt pedig azzal indokolta, hogy ha csak egy játékosra összepontosítanának, úgy alábecsülnék a Manchester City teljes csapatát.

Mint ismert, a két klub tavaly összecsapása óta a City megszerezte magának Haaland szolgálatait, aki csak ebben a szezonban 51 gólt szerzett a csapatnak. Carlo Ancelotti pedig, a hétfői mérkőzés előtti sajtótájékoztatón egyértelművé tette: Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

„Haaland egy nagyon veszélyes játékos. Egyértelműen veszélyes. De csak Haalandról beszélni azt jelenti, hogy nem egy teljes csapatról beszélünk, mely jól játszik, mely támad, s melynek vannak ötletei. Nem azt tervezzük, hogyan játszunk Haalanddal, hanem azt, hogy egy olyan csapattal játszunk, amely megállíthatatlannak tűnik. Szerintem esélyünk lehet arra, hogy kiegyenlített, versenyképes meccset játsszunk, és nyerhetünk.”

Az edző elárulta, noha a norvég titán kétségkívül remek játékos, szerinte Haaland csatlakozása a City-hez nem eredményezett radikális változást a csapat stílusában:

„Amit mondhatok, az az, hogy egy sokkal teljesebb csapat. Lehet, hogy egy kicsit közvetlenebbül játszanak… mert van egy magas csatáruk (Haaland) és mögötte ott van De Bruyne. Sok meccsen ezt ki is használták… de ez nem jelenti azt, hogy a csapat megváltoztatta stílusát.”