Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Stroll zseniális startja az Aston Martinnal az F1-es Spanyol Nagydíjról (videó)

Lance Stroll az időmérőkön nem remekel, viszont a versenyeken már annál inkább, amit ismét bizonyított.

...svg content...Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ha megnézzük a bajnokság állását, láthatjuk, hogy Fernando Alonso lényegesen több pontot szerzett eddig, mint Lance Stroll ugyanabban az autóban. Ebből sokat profitált az Aston Martin, jó helyen várják a folytatást a konstruktőrök versenyében.

Stroll mentségére szóljon, soha nem volt erős az időmérőkön és egy ideig a kézsérülése is hátráltatta. Ugyanakkor a kvalifikációs teljesítmény még mindig nagyon fontos, ami Alonso oldaláról megvan. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Eddig csak két olyan futam volt, amikor Alonso nem szerzett dobogós helyezést a szezonban, legutóbb épp a Spanyol Nagydíjon, viszont az egyik előzése igencsak látványos volt, majd a leintés előtt kiintett a közönségnek, akik őt éltették.

Stroll pedig bizonyította, az egyik legjobb rajtoló, általában messze az övé az egyik legerősebb első kör. A kanadai versenyző jó ütemben kapta el a rajtot, majd jöhetett a nagy manőver Lewis Hamilton ellen.

Stroll páholyból nézhette végig, ahogyan Lando Norris eltalálja a Mercedest. Más kérdés, hogy egyik Aston Martin sem volt dobogós, pedig úgy tűnt, Stroll ott lehet, de a Mercedesek túl gyorsak voltak.