Videón Alonso parádés manővere és előzése a Spanyol Nagydíjról

Fotó: EPA/Siu Wu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A sors furcsa fintora, hogy eddig ez volt a leggyengébb versenye Fernando Alonso-nak, ugyanakkor nem tehetett róla.

A Forma-1 2023-as kiírását továbbra is Max Verstappen vezeti, és már nem kis előnnyel. Ha ez így folytatódik tovább, hamarosan eldőlhet a bajnoki cím sorsa, akárcsak a Red Bullnál, akiknek drasztikussá kezdett válni az előnyük a csapatok versenyében.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A többiek előtt nem maradt más lehetőség, mint a dobogó megszerzése, de az mindenképpen jó hír, hogy a Mercedes az új fejlesztésekkel előrébb tudott lépni. Reálisan azonban a címért leghamarabb 2024-ben mehetnek, de várjuk ki a végét.

A spanyolok nagy várakozással tekintettek a Spanyol Nagydíjra, mert Carlos Sainz Jr. és Fernando Alonso is eséllyel pályázhatott a dobogóra. Végül egyikük sem volt ott, ráadásul Alonso az idei leggyengébb eredményén van túl.

Ezelőtt csak egy olyan futam volt, melynek végén nem állt dobogóra, még Azerbajdzsánban, amikor negyedik lett, most viszont mindössze egy 7. hely jött össze számára. Már az időmérőn is gondok voltak az Aston Martinnal, és a futamon sem ment minden rendben.

Ettől függetlenül Alonso gondoskodott arról, hogy legalább egy látványos előzést bemutasson a honfitársainak, akik mindezt nagyra értékelték. A manőver a világbajnoktól megszokott módon nagyon határozott volt.