Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Az F1-es bajnokság állása a Spanyol Nagydíj után

Max Verstappen előnye kezd drasztikussá válni, nem beszélve a Red Bull konstruktőri helyezéséről, ami ugyancsak beszédes.

Fotó: Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője köszönti a szurkolókat a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának második szabadedzése végén a montmelói pályán 2023. június 2-án. A futamot június 4-én rendezik. MTI/AP/Joan Monfort
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt hétvégén sem maradhattunk Forma-1 nélkül, összességében egy izgalmas Spanyol Nagydíjat láthattunk. Már a szombat is érdekesen alakult, mialatt a két Mercedes összeütközött egymással.

Lewis Hamilton és George Russell végül megúszta a csattanást, sokkal komolyabb probléma is lehetett volna belőle. Vasárnap jó tempót mentek, simán hozták a dobogót, de Max Verstappen elérhetetlen számukra. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Nemcsak a Mercedesnek, mindenki másnak is, és ez jól tükröződik a bajnokságban elfoglalt helyeken és különbségeken. A holland világbajnok akár rekordot is dönthet, hiszen már most 170 pont áll a neve mellett.

Szintén beszédes, hogy Sergio Pérez ugyanazzal a Red Bullal eddig mindössze 117 pontot tudott gyűjteni. Fernando Alonso, aki egy igen eredménytelen hazai hétvégén van túl, 99 egységgel áll a harmadik helyen.

A TOP-5-ben még Hamilton van ott 87 ponttal, illetve Russell a másik Mercedesszel 65 egységgel. A két Ferrari eddig mindössze 58 és 42 egységet gyűjtött, ami messze alulmarad ahhoz képest, hogy milyen várakozások előzték meg a szezont.

Látványosan emelkedik azon idősek száma, akik túl sok gyógyszert szednek

Minél több gyógyszer szed egyszerre valaki, annál kevesebb a gyógyulás esélye.

A műfenyő vagy a vágott fenyő a környezetkímélőbb? A szakértő válaszol

A Klímapolitikai Intézet kutatója szerint tévhit, hogy a műfenyőt vásárlók környezettudatosabbak lennének, a vágott fenyő sokkal kevésbé terheli a klímát.