Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

Összefoglaló videón az F1-es Spanyol Nagydíj

Max Verstappen könnyedén húzta be a Spanyol Nagydíjat a Red Bullal, de mögötte igencsak átalakult a sorrend.

Fotó: EPA/Siu Wu
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy igencsak fordulatos időmérő edzést láthattunk szombaton a Spanyol Nagydíjon a Forma-1-ben. Voltak történések bőven, Lewis Hamilton és George Russell például összeütközött egymással a Q2-ben.

Kisebb csoda, hogy nem lett belőle óriási baleset, kevésen múlt a súlyos incidens. Charles Leclerc pedig már a Q1-ben búcsúzott a Ferrarival, így igen nehézkes futam várt rá vasárnap, sok esélye nem volt a jobb helyekre. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Noha Carlos Sainz Jr. másodikként rajtolt el, még csak a dobogóra sem állhatott fel. Végül ötödikként zárta a spanyol versenyt, közvetlen Sergio Pérez mögött, aki megint fontos pontokat bukott a csapattársával szemben.

A két Mercedes nagyon versenyképes volt, Lewis Hamilton is élvezte a futamot, amit másodikként fejezett be 24 másodperces hátrányban. George Russell felzárkózása sem volt semmi, a dobogó harmadik fokáig hajtott.

Fernando Alonso hiába volt eddig szinte mindig dobogós, szombaton és vasárnap sem jött ki a lépés számára. Ez a 7. hely nagy csalódás, akárcsak Lance Stroll-nak a 6., mert ennél több volt az Aston Martin hétvégéjében. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.