Alonso verseny közben integetett a közönségnek a Spanyol Nagydíjon (videó)

Fotó: EPA/Siu Wu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A belsőkamerás felvételeken is tisztán látszik, hogy a leintés előtt Fernando Alonso köszönti a hazai nézőket a Spanyol Nagydíjon.

Egyfelől nehéz szavakat találni Fernando Alonso teljesítményére, másfelől okunk nincs meglepődni, mert a kétszeres spanyol világbajnok minden idők egyik legjobbja. A 40-es éveiben sem kopott meg a sebessége, az időmérőkön és a futamokon is parádézik.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Arra senki sem számíthatott, hogy az Aston Martin ilyen erőt képvisel majd a szezon első részében, amit Alonso tökéletesen használ ki, addig a csapattársa, Stroll messze nem tudja ezt hozni, főleg az időmérőkön.

Alonso a Spanyol Nagydíj előtt csak egyszer nem állhatott fel a dobogóra, még Bakuban, most viszont a közelében nem volt a pódiumos helyeknek. A sors úgy hozta, hogy épp a Spanyol Nagydíjon kell szenvednie, de így is mindent megtett.

Ettől függetlenül továbbra sem áll rosszul a bajnokságban, és arról se feledkezzünk meg, hogy általa az Aston Martin több mint jó helyet foglal el a konstruktőrök versenyében. Nagyon sokat köszönhetnek a világbajnoknak, aki ennyi idő múltán is imád az F1-ben versenyezni.

A spanyol klasszis a leintés előtt lazára vette a figurát, és már a leintés előtti pillanatokban köszöntötte a közönséget, akik folyamatosan támogatták. Igazi profi, aki számára rutin egy ilyen F1-es gépet vezetni.