Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

A CIA igazgatója a múlt hónapban titokban Kínába látogatott

Sajtóértesülések szerint azért, mert az Egyesült Államok arra törekszik, hogy helyreállítsa diplomáciai kapcsolatait Kínával.

Fotó: EPA/SHAWN THEW
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy amerikai tisztviselő számolt be a CNN-nek arról, hogy Bill Burns CIA-igazgató titokban Kínába utazott a múlt hónapban. Úgy tudni, Burns azért látogatott el titokban az országba, hogy előremozdítsa az Egyesült Államok azon erőfeszítéseit, hogy a közelmúltban erősen megromlott diplomáciai kapcsolatokat helyreállítsa.

A CNN-nek nyilatkozó amerikai tisztviselő közlése szerint Burns „találkozott kínai kollégákkal, és hangsúlyozta a hírszerzési csatornákon a nyílt kommunikációs vonalak fenntartásának fontosságát”. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

E titkos látogatás arra enged következtetni, hogy Washington komolyan gondolja a feszültségek csökkentését Pekinggel, különösen az év elején történt „kémballonos” incidens után.

A „kémballonos” incidens ugyanis jelentősen rontott a két ország kapcsolatán, s végül Antony Blinken külügyminiszter korábban tervezett útja is meghiúsult Kínába.

Burns utazása azért is bír nagy jelentőséggel, mert ez az eddigi legmagasabb szintű amerikai tisztviselői látogatás az országban, s azt jelzi, hogy a Biden-kormány a ténylegesen a kapcsolatok újrakezdésére törekszik a kínai tisztviselőkkel.

Nagy Márton szerint Magyarország az űripar egyik meghatározó szereplője lehet

A nemzetgazdasági miniszter szerint minden adott ehhez.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.