Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Sajtóértesülések szerint Ronaldo nem bírja tovább Szaúd-Arábiában

Úgy tudni, a portugál klasszis nem bírja tovább a szaúdi Al-Nasszr klubban.

Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Alig 5 hónap telt el azóta, hogy mindenki legnagyobb meglepetésére a klasszis Cristiano Ronaldo bejelentette, két és fél szezonra szóló szerződést írt alá a szaúdi klubbal, s mindkét szezonra 200 millió eurós, mondhatni történelmi szerződést kötött.

Csakhogy a Mundo Deportivo jelentése szerint az elmúlt 5 hónapban a portugál is megtapasztalta a szaúdi valóságot, leginkább pedig az országban fennálló helyzetet: Szaúd-Arábiában egészen másképp telnek a hétköznapok, s az infrastruktúra is nagyban különbözik attól, hogy amit Ronaldo megszokott. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A Ronaldóhoz közel álló személyek pedig állítólag már egy ideje látják, hogy a portugálnak nehezen megy a beilleszkedés, most pedig nyilvánosságra is hozták ezt. A portugál klasszis eddig 17 alkalommal lépett pályára az Al-Nasszr színeiben, mely mérkőzések során összesen 13 gólt szerzett.

Amennyiben Ronaldo úgy határozna, hogy alapos indoklás nélkül hagyná ott a klubot, úgy masszív szankciókra számíthat, hiszen a FIFA játékosátigazolási szabályzata alapján a játékosnak kompenzálnia kell a klubot a szerződésből fennmaradó két évért.

Úgy tudni, a játékos stábja már megkezdte a tárgyalásokat annak kapcsán, hogy Ronaldo visszatérhessen Európába, vagy kipróbálja magát Észak-Amerikában, az MLS-ben. Visszatérve a szankciókra: a FIFA átigazolási szabályzatának 17. cikkelye kimondja, hogy „a szerződést különösebb ok nélkül megszüntető félnek teljes kompenzációt kell fizetnie”.

Amennyiben ténylegesen különösebb indok nélkül mondaná fel szerződését a szaúdi klubbal, úgy a kártérítésen felül szankciókkal is számolnia kellene a portugálnak, hiszen akár 4 hónapos eltiltást is kaphat, ami azt jelenti, hogy még ha új klubot is találna magának, a játékos 4 hónapig nem léphetne pályára az új csapat színeiben.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.