Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,53 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,80 Ft
Bitcoin
57,368 $

Kína állítja, nem kéri a vállalatokat a külföldön gyűjtött adatok átadására

A TikTok körüli kálvária nyomán közölte Peking pénteken, hogy nem kéri arra a vállalatokat, hogy adják át a külföldön gyűjtött adatokat.

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA jelentése szerint Kína pénteken közölte, hogy nem kéri a vállalatoktól a külföldön gyűjtött adatok átadását, mindezt pedig arra reagálva jelentették ki, hogy a TikTok vezérigazgatója csütörtökön az amerikai Kongresszus előtt szólalt fel és próbálta csillapítani a feszült hangulatot a platform körül.

Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő szokásos sajtótájékoztatóján tért ki pénteken a TikTok ügyére, s közölte: Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

„Kína soha nem követelte és nem is fogja megkövetelni vállalatoktól vagy magánszemélyektől, hogy külföldi országban található adatokat gyűjtsenek vagy adjanak át, oly módon, mely sérti a helyi törvényeket.”

Állította továbbá, hogy „a kínai kormány nagy jelentőséget tulajdonít az adatvédelemnek”, hozzátéve, hogy Kína álláspontja szerint

„az amerikai kormány eddig semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott arra, hogy a TikTok veszélyt jelentene a nemzetbiztonságára, ehelyett többször is vélelmezte a bűnösséget és az indokolatlan nyomást helyezett ránk”.

A szóvivő azonban ennél tovább ment és kijelentette:

„Azt is tudomásul vettük, hogy az amerikai kongresszusban egyesek kijelentették, hogy a TikTok betiltására való törekvés idegengyűlölő politikai üldözés.”

Az amerikai törvényhozók adatvédelemmel kapcsolatos aggályai azonban okkal merültek fel: a TikTok körüli aggodalmak középpontjában ugyanis egy 2017-es kínai törvény áll, mely előírja a helyi cégeknek, hogy személyes adatokat adjanak át a kínai kormánynak, amennyiben „azok nemzetbiztonsági szempontból relevánsak”.

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.

Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Időközben a rendőrség elfogta azt a 16 éves fiút is, aki kétmilliós kárt okozott A Határ úti metróállomásnál lévő liftben.