Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Észak-Korea már nukleáris ellentámadást szimulált Kim Dzsongun vezetésével

Kim Dzsongun észak-koreai vezető személyesen felügyelte a két napon át tartott nukleáris ellentámadási szimulációs gyakorlatot, válaszolván az USA és Dél-Korea közös hadgyakorlatára.

Fotó: EPA/JEON HEON-KYUN
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea nemrég bejelentette, 800 ezer állampolgáruk jelentkezett egy nap leforgása alatt a hadseregbe, akik készek az USA ellen harcolni. Miközben jelenleg is tart az USA és Dél-Korea közös hadgyakorlata, Észak-Korea rakétákkal üzen.

Sorra hajtják végre az illegális rakétakilövéseket, és hangsúlyozzák, készek csapást mérni az ellenségre, ha a helyzet úgy kívánja. Kim Dzsongun ennél is továbbment, és személyesen felügyelte a két napon át tartó nukleáris ellentámadási szimulációt, beleértve egy nukleáris robbanófejet hordozó ballisztikus rakéta kilövését. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A KCNA állami hírügynökség jelentése szerint Kim elégedettségét fejezte ki a hétvégi kilövésekkel kapcsolatban, amikre szerintük amiatt volt szükség, hogy az érintett egységek megismerkedhessenek a taktikai nukleáris támadási feladataik végrehajtásához szükséges eljárásokkal, illetve folyamatokkal.

Észak-Korea fokozza a fenyegetést

A hírügynökség fotókat osztott meg az eseményről, amin Kim is látható, aki ezúttal is a kislánya oldalán tekintette meg a folyamatokat, miközben a rakéta felemelkedett a levegőbe, majd becsapódott.

A gyakorlaton levegőbe küldött ballisztikus rakéta 800 kilométert tett meg, mielőtt 800 méteres magasságban célt ért. Észak-Korea vezetője hangsúlyozta, bármilyen nem kívánt helyzet esetén habozás nélkül végre fogja hajtani a hadsereg a küldetését, és készek erőteljes elrettentést mutatni.

Ez a hadgyakorlat egy héten belül már a negyedik erődemonstráció volt Phenjan részéről, addig vasárnap az USA és Dél-Korea légi és tengeri gyakorlatokat tartott. A gyakorlat alatt B-1B stratégiai bombázók is megjelentek az égen, míg hétfőn nagyszabású kétéltű partraszállási gyakorlatot tartanak – írja az Al Jazeera.

Jól érezhető, hogy Észak-Korea folyamatosan reagál erre, így egyre nagyobb a feszültség a térségben. A helyzet súlyosságát jól bizonyítja az is, hogy Dél-Korea és Japán félretette az évtizedes történelmi sérelmeit, és megállapodtak abban, hogy fokozzák a biztonsági együttműködésüket Észak-Koreával szemben.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.