Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,50 Ft
Euró
390,70 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
57,557 $

Jair Bolsonaro volt brazil elnök heteken belül visszatérhet Brazíliába

Brazília korábbi elnöke, Jair Bolsonaro az elkövetkezendő hetekben tervezi a visszatérését a hazájába.

Fotó: Jair Bolsonaro volt brazil elnök beszédet mond egy rendezvényen a Trump National Doral Miami szállodában 2023. február 3-án. Az esemény házigazdája a Turning Point USA nevû non-profit szervezet volt. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jair Bolsonaro egy ideje az Egyesült Államokban tartózkodik, ami kapcsán több amerikai politikus a nemtetszését fejezte ki. Florida vendége, miközben Donald Trump volt amerikai elnök továbbra is a kollégája mögött áll.

Súlyos vádakkal illetik a korábbi brazil elnököt Brazíliában, többek között azzal, hogy erőszakos gyűléseket szított a választási veresége után. Bolsonaro szombaton közölte, az elkövetkezendő hetekben tervezi a visszatérését Brazíliába, miután több mint egy hónapot töltött az USA-ban. Soron kívül Milliárdos fejlesztéseket hajthat végre az Országos Kórházi Főigazgatóság

Bolsonaro két nappal azelőtt repült Floridába, hogy a hivatalban lévő Luiz Inacio Lula da Silvát január első napján beiktatták. A volt elnök később egy hat hónapra szóló turistavízumot kért, hogy továbbra is az USA-ban maradhasson.

Bolsonaro már februárban visszatérhet

Az Al Jazeera a CNN-re hivatkozva arról számolt be, hogy Bolsonaro egy brazil gyűlésen azt mondta, nincs még egy olyan hely, mint az otthona, és tudja, Brazília egy fantasztikus ország. „Én is szeretnék visszatérni Brazíliába. A következő hetekben szándékomban áll visszatérni Brazíliába.”

Brazília legfelsőbb bírósága már jóváhagyta a volt elnök elleni vizsgálatot, mivel állítólag demokráciaellenes tüntetésekre buzdította az embereket, melyek azzal végződtek, hogy tömegek rohanták meg a kormányépületeket.

Bolsonaro ügyvédje a múlt hónapban a Reuters hírügynökségnek azt mondta, a volt elnök néhány hónapig élvezni szeretné a turistáskodást az USA-ban, mielőtt eldönti, mi lesz a következő lépése. Most azonban úgy tudni, hogy Bolsonaro a február 22-én véget érő nagy karnevál után visszatér a hazájába.

Lezuhant egy F-16-os vadászgép Új-Mexikóban

Vizsgálat indult a baleset okának megállapítására.