Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Zelenszkij ideiglenesen elhagyja Ukrajnát, az Egyesült Államokba utazik

Ukrajna elnöke személyesen fog találkozni az Egyesült Államok első emberével, Joe Bidennel, aki eddig nem tett látogatást Ukrajnában.

Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. november 9-én közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) fogadja Sean Penn amerikai színészt, aktivistát, a CORE nonprofit szervezet alapítóját Kijevben november 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt hónapok alatt több miniszterelnök, vezető, prominens személyiség is látogatást tett a háború sújtotta Kijevben. Többek között Novák Katalin köztársasági elnök is elutazott az ukrán fővárosba, ahol személyesen találkozott az elnökkel.

Az USA-tól is voltak már fontos politikusok, vezetők Ukrajnában, de Joe Biden egyelőre nem jelent meg Kijevben, ugyanakkor a két elnök időről időre egyeztet egymással. Rövidesen személyesen tehetik ezt meg, miután Zelenszkij szerdán Washington felé veszi az irányt, így ideiglenesen elhagyja Ukrajnát. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

A Sky News azt írja, a háború óta először lesz alkalom ilyesmire, hogy Zelenszkij távozik Ukrajnából. Az amerikai Capitoliumban vendégeskedhet az ukrán miniszterelnök, ahol a kongresszus vezetésével, a republikánus, illetve a demokrata párt nemzetbiztonsági bizottságainak vezetőivel találkozik.

Az USA továbbra is a legnagyobb segélyezője Ukrajnának, a háború óta több milliárd dollár értékben adtak, és adnak továbbra is fegyvereket. A Biden-kormány egy olyan törvényjavaslatot is előterjesztett, amely szerint 44,9 milliárd dollárnyi sürgősségi támogatást adnának Ukrajnának és a NATO-szövetségeseknek.

Ez magában foglalja a katonai kiképzéseket, a felszereléseket, a logisztikát, valamint a hírszerzési támogatásra szánt pénzeszközöket. Az USA támogatása nélkül Ukrajna valószínűleg sokkal kisebb eséllyel venné fel a harcot Oroszország ellen.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Máris elfogták a miskolci női gyilkosság gyanúsítottját

Egy nővel végzett a férfi, akit rövid időn belül elfogtak a rendőrök, súlyos büntetésre számíthat a tette után.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.