Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

A kínai elnök részvétét fejezte ki az Izsevszk városában történt tragikus iskolai lövöldözés miatt

A kínai elnök egy üzenetet küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, melyben mélységes fájdalmát fejezte ki a a halálos áldozatok miatt, s jelezte, ő maga és a kínai nép is osztozik a hozzátartozók fájdalmában.

Fotó: MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hszi Csin-ping kínai elnök hivatalosan is reagált az oroszországi Izsevszk városában történt halálos iskolai lövöldözés miatt, melyről korábban mi is beszámoltunk. A kínai elnök egy, az orosz elnöknek küldött üzenetében részvétét fejezte ki a halálos kimenetelű iskolai lövöldözés miatt.

A kínai állami televízióban is elhangzott a kínai elnök üzenete, aki úgy fogalmazott a tragédia kapcsán, „megdöbbentettek bennünket az Izsevszkben történtek, Kína kormánya és népe nevében, valamint én magam is mélységes fájdalmat érzek az áldozatok miatt”. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolásban, egy fiatal lány szúrt

Hszi Csin-ping ezt követően az áldozatok hozzátartozóihoz és barátaihoz szólva „szívből jövő együttérzéséről” biztosította őket. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az izsevszki 88-as számú iskolában hétfő reggel lövöldözés zavarta meg a tanítást.

A legfrissebb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 17 fő, s több mint 20 ember sérült meg: az elhunytak és a sérültek között is voltak gyermekek. A tragikus lövöldözés után azonnal elindították a nyomozást, a hatóságok közlése szerint a támadó szörnyű tette után öngyilkosságot követett el; a tragédia miatt pedig háromnapos gyászt rendeltek el.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.