Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Biden szerint sok esetben bolondot csinálnak az orosz hadseregből

Joe Biden nem volt túl jó véleménnyel az orosz hadseregről, ami már így is számos kritikát kapott az inváziója alatt.

...svg content...Fotó: Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a marylandi Andrews légitámaszponton 2022. május 3-án. Joe Biden amerikai elnök arra kérte az Egyesült Államok választópolgárait, hogy "védjék meg az abortuszhoz való alapvető emberi jogot" a novemberi félidős kongresszusi választások során, ha az amerikai legfelsőbb bíróság időközben eltörölné a művi terhességmegszakítást legalizáló 1973-as ítéletét. A szóban forgó bírósági döntés teszi lehetővé az Egyesült Államok területén a terhesség mesterséges megszakítását azt megelőzően, hogy a magzat az anyaméhen kívül is életképessé válna, vagyis a terhesség 24. és 28. hete közötti időszakban. MTI/AP/Evan Vucci
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lassan harmadik hónapja, hogy Oroszország minden egyes nap támadásokat indít Ukrajna területén, legutóbb már Kárpátalját is rakétatámadás érte, szinte egy időben azzal a támadással, amit Lviv ellen hajtottak végre Ukrajna nyugati részén.

Az USA elnöke kiemelten fontosnak tartja Ukrajna fegyveres támogatását, nem mond le erről, mert szerinte, ha nem állítják meg a diktátorokat, akkor ők fognak jönni. Ezt mindenképpen el akarja kerülni, emiatt is kérte a kongresszustól, hogy tegyék elérhetővé azt a 33 milliárd dolláros csomagot, amit fegyverszállításra fordítanának. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Eddig is jelentős csomagok futottak be Ukrajna részére, és ez még egy ideig így is lesz, bár adódik a kérdés, hogy az USA meddig tudja tartani ezt a fajta tempót. Biden sincs jó véleménnyel az orosz hadseregről, amit rengeteg kritika ért, és nemcsak az őket ért gyanúsítások miatt, miszerint háborús bűnöket követnek el.

Számos olyan jelentés érkezett a frontról, hogy nem összehangoltak a támadások, a parancsnokság sem működik megfelelően, egy sor logisztikai problémával küzdenek, szóval nagyon hosszú a lista.

„Őszintén szólva, sok esetben bolondot csinálnak az orosz hadseregből.” – idézte Bident a The Guardian. Az elnök igyekszik felgyorsítani a gyártási folyamatokat, hogy minél több fegyver, védelmi eszköz váljon elérhetővé.

A következő napokban is érkezni fognak fegyverek, olyan nyugati eszközök, amikkel feladhatják a leckét az orosz erőknek. Ez jelenti számukra jelenleg talán a legnagyobb gondot, mert folyamatos az utánpótlása az ukránoknak, akik így magabiztosabbak és motiváltabbak is, már csak a hazájuk védelme miatt is.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.